Clashistory 2015 Week 15

22.12.2015 08:35
Greater Landover, FedExField Stadium, Maryland, 20.prosince 2015
Návštěva:  80.124 diváků  (87% kapacity)
Teplota 6°C, slunečno
Rozhodčí: Clete Blakeman

      Buffalo Bills přijeli do Landoveru bez šťávy a po zápase, ve kterém podali bezkrevný výkon, odjížděli také psychicky na dně. To příkře kontrastovalo s pocity hráčů Redskins, kteří po zápase patřičně oslavovali.
      S hráči oslavoval dokonce i majitel Dan Snyder, který se zpočátku zdržel trochu zkrátka. Pak ale neodolal a přidal se ke krátké oslavné pozápasové oslavě, neboť se zdá, že by QB Kirk Cousins mohl být odpovědí na otázku otázek, stravující dlouhodobě vědomí majitele i všech lidí okolo fotbalu ve Washingtonu.  

      Bills byli konfrontováni s ponurou skutečností, že všichni jejich důležití rivalové v boji o play-off nezaváhali, zatímco levý tackle Redskins Trent Williams pozorně sledovali, jak si vedou jejich největší divizní rivalové New York Giants v důležitém zápase v Charlotte proti Panthers. A po obou utkáních si mohli oslavně zakřičet. Redskins v posledních sedmi letech skončili šestkrát na posledním místě ve své divizi a nyní mají možnost nečekaně postoupit.

     Do Lancasteru jako obvykle přicestovalo mnoho fanoušků Bills a zpočátku zápasu byli hodně slyšet, ale s vývojem utkání ztratilo jejich povzbuzování na síle a nadvlády se ujalo mohutné a hlasité řádění domácích fanoušků inspirovaných soundtrackem "You like that!". Zatímco ofenzíva Bills vypadala hodně zaskočená a obrana ještě ani nebyla duchem přítomna, nadějný quarterback domácích Kirk Cousins vyrovnal své dosavadní kariérní NFL maximum, když skóroval 4 pasovými touchdowny a sám si doběhl pro 13 yardů a touchdown, čímž rozhodujícím způsobem pomohl svému týmu ke druhé výhře za sebou, což už tu nebylo bezmála rok a Redskins se po výsledku 25-35 udrželi na první pozici v divizi. 

     "Všechno jsme měli ve svých rukou. Všichni tvrdili, že nedokážeme vyhrát dvě utkání za sebou," řekl po utkání wide receiver DeSean Jackson, který promněnil krátkou přihrávku Cousinse na 77-yardový TD. "takže tohle bylo poprvé po dlouhé době, kdy jsme si moc přáli uspět a to se nám skutečně podařilo." Redskins stojí nyní na postup do play-off. 

     Oproti tomu Bills (6-8) jsou nyní již potvrzeni jako nepostupující tým do playoffs a to po šestnácté v řadě, což je nejdelší absence (momentálně v běhu) v NFL.

     "Šlo vše podle plánu? Ne, letos určitě ne," řekl Rex Ryan po své první sezóně na pozici trenéra Bills. 

     Mario Williams komentoval situaci: "Samozřejmě že přijdou změny. To je jasné. Musíte počkat, jestli přijde i na vás řada, to je vše."

     Obrana Ryana vypadala zcela neschopná odolat soupeři a to byl přesný opak, jak si vedla obrana Redskins. To vedlo k tomu, že při prvních třech drivech skórovali Redskins pokaždé touchdown, což se jim podařilo poprvé od roku 1999. Tím se dostali do vedení 0-21. Oproti tomu nebyla ofenzíva Bills schopna využít chyby /muff/ rookie returnera Jamison Crowdera, který ztratil míč /fumble/ na středu hřiště. Ofenzíva se dostala až na 1 yard a tam propásla řadu příležitostí ke skórování z jednoho yardu. Dvakrát se o to pokoušel running back LeSean McCoy z heavy formace a jednou Bills ofenzívu roztáhli a Tyrod Taylor se pokoušel najít Sammy Watkinse (ale hodně nepřesně ho přehodil). 

     "Výborně jsme je zastavili," řekl kouč Jay Gruden.

 

     Poté ale Buffalo konečně začalo v ofenzívě hrát: snížilo až na 28-17. Dva touchdownové pasy na Watkinse (85-yardové drivy) se o to postaraly. Redskins nicméně odpověděli 80-yardovým drivem ze 13 her, který zakončil Kirk Cousins 5-yardovým touchdownovým pobídnutím wide receivera Pierre Garcona.

     Fanoušci si stav pořádně užívali a z plna hradla ryčeli po každém touchdownu oblíbené "You like that!" - jako připomínku Cousinsova předchozího vítězného vystoupní v šatně. "Musel jsem si upravovat sluchátka na hlavě kvůli hluku," řekl kouč Gruden.
     QB Cousins získal dva TD přes TD Jordan Reeda už v první polovině zápasu. Pak DeSean Jackson pláchl safetymu Corey Grahamovi ve třetí čtvrtině zápasu.
     Trenér Ryan to okomentoval: "Nepovažoval jsem ho zrovna za Jerry Rice, ale asi jsem se mýlil."
   
     Cousins zkompletoval svých 9 prvních pasů a končil 22/28 pro 319 yardů, žádná intercepce. Byl to jeho šestý zápas s více než 300-yardy pasové hry v této sezóně, což je klubový rekord. Zároveň jeden další klubový rekor vyrovnal, když hodil nejméně jeden TD ve 14 po sobě jdoucích zápasech (vyrovnal výkon HoF Sonny Jurgensena z roku 1967).
     Bills se taté zapsali do análů: 16 let bez play-off.
     Clete Blakemana mám rád. Občas nám pomůže a občas nás tak nějak přizařízne. Tentokrát rozhodoval se svým kolektivem dobře. Nemám žádné zásadní připomínky. Naši sice vyfasovali více trestů, ale to je charakteristický znak tohoto týmu, který se na hřišti často hledá a pojem "fyzicky náročný, důsledný fotbal do těla" si vykládá jako cosi, co přesahuje běžný výklad pravidel.
     Kyle Williams je mimo do konce sezóny, Mario Williams je prakticky mimo už od začátku sezóny, Corbin Bryant nehraje to, co předváděl v přípravě, Jarius Wynn se zranil před začátkem sezóny, Stefan Charles se dostane na hřiště častěji, než by bylo zdrávo a pak je tam několik hráčů které, upřímně vzato, ani neznám. 
     Zůstali nám Marcell Dareus a Jerry Hughes. Dva spolehliví tahouni v novém systému, kterému hráči nepřišli na chuť a který jim očividně nevyhovuje, neboť jim očividně nepřináší očekávané výsledky.
     Od defenzívní lajny jsme si slibovali mnoho. Loni byla k nezastavení, letos patří k nejslabším článkům nejen v rámci defenzívy ale celého týmu.
     Jerry Hughes je světlou výjimkou. Ano, občas si vykoleduje trest, občas dokonce dost zbytečný trest, ale vždy patří k největším hecířům a opravdu příkladně bojuje.
     Už několikrát byl kandidátem na nejlepšího hráče Bills, ale vždy jsem dal nakonec přednost někomu jinému.
     7 tacků, 4 sólo, 1 sack. Solidní výkon v příšerném představení Bills.
 
 
     Hotovo, vymalováno. Tým je v hluboké krizi. Hráči brojí proti trenérům i proti sobě navzájem. Někteří rezignovali na zdrženlivé vyjadřování. Mají pocit, že nastává čas na vytírání podlahy a že začít by se mělo od horních schodů. 
     Naše obrana je v totálním rozkladu. Z elitní jednotky se stala banda trhanů, která je nejednotná, hráči mezi sebou nekomunikují, obrana je výrazně oslabená, jsou v ní noví hráči, kteří těžko splňují nároky na to, aby mohli převzít úkoly v zápasech NFL.
     Defenzívní lajna je v hluboké krizi a bez zkušeného Kyle Williamse nefunguje.
     V secondary strašně chybí Aaron Williams, defenzívní back, který stejně svědomitě plní roli free i strong safetyho se možná už ani nevrátí na hřiště. To by byla katastrofa. Žádná náhrada se mu nedokáže vyrovnat výkonnostně.
     Záloha nefunguje. Preston Brown nehraje v loňské formě a příliš chybí Nigel Bradham. Jak to bude s linebackery nevíme. Nikdo to neví, ale z účinné zbraně se stala palčivá slabina.
     Ofenzíva se nemůže spolehnout na Tyrod Taylora. Hrál špatně, dokud o něco šlo. Je to opravdu "náš člověk"? Nevíme. Není dost pohotový na rozehrávce, na střední vzdálenost není schopen nahrát do souboje, do náskoku, do špatně čitelného vývoje hry. Hru zkrátka nedokáže číst, nedokáže dostatečně rychle odhadnout vývoj hry, pohyb hráčů. Je schopen a ochoten přihrávat pouze na zcela volné hráče. To není funkční věc.
     Sammy Watkins je jediným opravdu kvalitním receiverem, ostatní výrazně zaostávají. Charles Clay je výborný, ale při tomto stylu hry bude často zraněn.
     Běhová hra je překonaná a naši nemají dost možností, jak a kým zachytit nutnost používat v mnohem větší míře pasovo hru.
     Spectým je letos naprosto hrozný. Tragický sešup dolů.
     Namotivovaní Jets náš tým asi přejedou a také Dallas s Casselem může být nad jeho síly.
    Nic se neděje. Nevyšla sezóna, ale víme, že Taylor má našlápnuto k tomu, aby mohl tým vést příští sezónu k lepším výsledkům.
    Ve FA doplníme tým.
     Letošní posily jsou skvělé: Tyalor, McCoy, Clay, Incognito, Darby, Ka.Williams, Miller.
     Vydraftujeme mladého QB. 
     Vrátí se nám zranění hráči: Goodwin, Gray, Wynn, Harvin atd.
Sezónu dohrajeme se ctí, porazíme Dallas i NY Jets, naladíme fanoušky a spravíme si náladu.
Věříme Ryanovi, věříme Brandonovi, věříme Whaleymu a především víme, že za týmem neochvějně stojí Kim a Terry Pegulovi.
     A to nejlepší na konec: 
FANS Bills jsou nejlepší. Budeme při týmu držet za všech okolností.
Ničeho se nebojíme. Go Bills!
          Tohle nebylo dobré utkání. Nemohu ale říci, že to byly nervy. Buffalo Bills přijeli do Washingtonu smířeni s osudem a myšlenkami zůstali po celou dobu prvního poločasu kdesi na cestě. Obrana se sesypala, rozpadla se na kousky, hráči netáhnou za jeden provaz. Někteří, například Mario Williams, jsou už nyní kdesi ve volném prostoru, mimo klub, mimo buffalské tápání a trápení.
     Neměl jsem nervy, opravdu ne, naše obrana krvácela po litrech. Tohle nebylo o nervech. Bylo mi našich líto, hráčů, majitelů, fanoušků a zejména kouče Ryana. Neprožíváme snadný konec sezóny, takhle jsme si to nepředstavovali a nikdo si to ani takovéhle nezasloužíme.
     Nestresuji se, je mi smutno a vzdávám to.

  

 Přeju všem