Clashistory 2015 Week 4

04.10.2015 13:10
Buffalo, Ralph Wilson Stadium, 4.října 2015
Návštěva:  70.677 diváků  (97% kapacity)
Teplota 16°C, převážně zataženo
Rozhodčí: John Hussey

 
     Jakmile RB Rashad Jennings prošel přes tři tackly pro touchdown, bylo skoro zřejmé, že New York Giants zlomí tradici z počátku sezóny, kdy přicházeli o vyhrané zápasy.

Jennings prošel přes tři tackly, které mu měly vystavit stopku, pro 51-yardový catch-a-běž touchdown a zvýšil vedení na později konečných 24-10. Giants dosáhli výhry nad dotahujícím ale málo soustředěným a málo disciplinovaným týmem  Buffalo Bills. 

     No a když se například vše začínalo v utkání překlápět a Bills začali mít na hřišti reálnou převahu ve hře, osud zápasu visel na vážkách, cornerback Prince Amukamara sebral se svým kolegou míč z rukou našeho wide receivera Robert Woodse. 

     Manning a jeho tým se dostali do úzkých, když se Bills začali prosazovat riskantnější pasovou hrou a své drivy začaly nemilosrdně tlačit vpřed. Tyrod Taylor přihrál pro 23 yardový pas Karlos Williamsovi a do konce zápasu zbývalo bezmála 10 minut. A tehdy začala hra, která patrně zlomila celý zápas. Manning čelil na vlastní 49-ti yardovce třetímu downu pro 3 yardy. Vyhnul se nuceně billskému blitzu krátkým pasem na Jenningse, který byl ale brzy konfrontován linebackerem Nigel Bradhamem. Jennings udělal krátký úkrok vbok a Bradham minul. Rozběhl se po lajně, ale běh neměl mít dlouhého trvání. Blížil se nekompromisní Preston Brown.Jennings ho odmítl a Brown podcenil jeho rychlost, prolétl kolem. Těsně před end lajnou zaútočil ještě safety Bacarri Rambo, ale jeho střemhlavý let Jenningse nepřibrzdil

     Eli Manning řekl: "Rashad předvedl výbornou hru. Podržel nás, právě když jsme to nejvíc potřebovali. První dvě hry na začátku poslední čtvrtiny se nám totiž vůbec nepodařili a tohle byla opravdu vítaná pomoc."

     "Co se mne týče, měl jsem ten tackle trefit a odehrát si své," přiznal pochybení linebacker Nigel Bradham.

     Elementárním problémem ale ve hře nebylo jen Bradhamovo pochybení, protože hráči dohrávali zápas bez dostatečné disciplíny.

     Buffalská ofenzíva získala pouze 77 yardů a dva první downy během devíti prvních držení míče. Až pak se míč pohnul kupředu. Dva drivy za sebou skončily v red zóně, ale bez bodového přírůstku..

     Dalším soužením byly penalty. Odflagováno bylo 17 penalt proti Bills za 135 yardů. Před dvěma týdny při prohře s New England byli Bills penalizováni 14x pro ztrátu 140 yardůs.

     Taylor ve třetí čtvrtině běžel pro 31-yardový touchdown, ten ale byl odvolán kvůli guardovi Kraig Urbikovi. V poslední minutě utkání byl anulován 32-yardový chycený touchdown Charles Claye kvůli chopovanému bloku Richie Incognita a Cordy Glenna.

"Dokážeme hrát chytřeji? Určitě," řekl kouč Rex Ryan. "Říkejte si ale co chcete, já beru tým, který bude bojovat."

     Safety Corey Graham říká, že to bylo ujeté.

"Penalta za penaltou, všechny hloupé," řekl Graham. "To je strašný. Takhle se nedá vyhrát." 

     Defenzívní tackle Giants Cullen Jenkins vnímal, jak hráči Bills zuří: "Viděl jsem,jak se jich zmocňuje frustrace a postupně nad nimi přebírá vládu."

 

     Manning zkompletoval 20 z 35 pro 212 yardů a 3 TD, včetně pasů: 21 yardů na Dwight Harrise a 11 yardů na Rueben Randla. K tomu přidal jednu intercepci ke konci utkání.

 

     Giants se ujali vedení na konci první čtvrtiny, když  Dwayne Harris zachytil přihrávku pro 21-yardový touchdown na centru hřiště. O dvě hry později linebacker Devon Kennard vychytal (INT) Taylora při pokusu o uvolnění Claye. Kennard byl v souboji s Clayem a na poslední moment dosáhl na míč, který se pokoušel zachytit mohutný tight end. V následném drivu Manning vedl ofenzívu Giants na vzdálenost 76 yardů v deseti hrách a úspěšnou práci zakončil přesným pasem do středu na Randla. Na cestě za úspěchem Giants pomohly penalty Bills. Ofenzíva Giants svou převahu mohla uplatnit také tím, že při možnosti o vstřelení FG po penaltě na Bills 4.down pro 2 yardy, dostala příležitost k prvnímu downu a dokončení útoku až do touchdownu. Liknavost našeho spectýmu na druhou.

      Příběh dne, který není příběhem dne, pokud jste poctiví a trochu se nad tím zamyslíte. Dva touchdowny byly odvolány kvůli ofenzívním penaltám Bills a přehmaty defenzívy a též spectýmu vedly k výhře Giants. Takhle to klidně mohlo být, ale myslím, že to tak nebylo.
     "My jsme neprohráli kvůli dvěma odvolaným touchdownům, ty nám ale sebrali vítr z plachet," řekl naprosto trefně kouč Rex Ryan.

     Hráčem zápasu možná byl punter Giants Brad Wing, který zahrával míče s vražednou přesností. Wing kopal 8 puntů s průměrem 44,4 yardu a čtyři trefil do billské dvacítky. Ofenzíva Bills už takhle selhávala a upřímně vzato, začínat na 6, 7, 8 a 10 yardech nebylo nic, co by jí dodávalo kuráže.

     Hrou zápasu bezpochyby byl marný pas do ztracena Eli Manninga na 51 yardový touchdown running backa Rashad Jenningse v čase 09:41 do konce zápasu. Akce neměla mít dlouhého trvání, ale tři naši obránci se nedokázali dobře trefit svým tacklem. Nejprve to byl Nigel Bradham (to bylo ještě pro ztrátu za line of scrimmage), pak to byl Preston Brown a nakonec ještě i  Bacarri Rambo. Přehlídka nechtěného a žalostně nevhodného pochybení.

     Bezvadě zahrál  cornerback Stephon Gilmore. Dostal za úkol udržet superstar soupeře wide receivera  Odell Beckhman, Jr. a to se mu podařilo. Udržel ho na 5/12 pro celkem 38 yards. Gilmore měl dva ubráněné pasy a zachytil intercepci.

     Klíčovou statistikou je zisk jen 55 yardů (2,3 průměr) v 24 pokusech běhové hry proti druhé nejlepší obraně v NFL proti běhové hře. Running back Karlos Williams měl průměr 2,2 yardu na pokus a utržil otřes mozku. LeSean McCoy definitivně týmu chyběl, o tom není sporu.

     Manningův poslední pas byl zachycen Stepho Gilmorem a ukončil tak sŕii 142 pasových pokusů quarterbacka bez intercepce. Beckham. Kicker Giants Josh Brown minul PaT z 38 yardů, posunutý za předčasný start. Kicker Dan Carpenter minul 30 yardový FG. 
 
     Výkony rozhodčích? No problem! Slíbil jsem si, že už nikdy nebudu komentovat výkony rozhodčích, tedy po prohraných zápasech.
     Tentokrát ale udělám vyjímku. Rozhodčí si nevedli vůbec dobře. Chybovali na obě strany, ale některé penalty vůči Bills nebyly korektní. Chopovaný block při TD Charles Claye byl velice sporný, pokud se chci vyhnout hutnějším výrazům.
     Naběhnutí do QB Tyrod Taylora, které bylo odflagováno a posléze odvoláno, být odvoláno nemělo. Zcela očividně. Oproti tomu rozhodčí přehlédli jednu jasnou pasovou interferenci. 
     Beru to tak, že většinu trestů ke konci zápasu si naši zasloužili, protože nervy na pochodu nejsou dobrým rádcem v jednání s rozhodčími.  
     Stephon Gilmore prakticky vynuloval hvězdného receivera soupeře Odell Beckham Jr. Hrál mu dobře to těla, hrál čistě, 2 tackly, 2 sražené pasy, INT a return pro 29 yardů. Vynikající výkon. Momentálně asi náš nejlepší hráč v defenzívě.
 
 
     Při utkání jsem žehlil. A to je samo o sobě špatné znamení.
Je to známka toho, že nejsem s výkonem našeho týmu spokojen. A to jsem také nebyl. Naši nastoupili, jako by se jim nemohlo nic stát. Prohra jim hodně přivřela cestu do play-off, protože ve všech scénářích se víceméně počítalo s tím, že tenhle zápas vyhrají.
     Říkat, že se nic neděje je hloupost. Říkat, že to rozhodlo sezónu je ještě větší hloupost. Tým prostě není tak silný, možná fyzicky, možná mentálně, aby si uměl poradit ve chvílích, kdy se vše sype a je potřeba zlomit vývoj ve svůj prospěch. Tím pádem bude jen těžko hledat cestu mezi vyvolené do lednových bojů. Ale uvidíme. Dnes je špatně, zítra bude o trochu lépe a příští týden to bude v neděli zase fajn. Každou neděli není posvícení, ale každý týden je svátek, tak nebo tak.
     Víte jak, je po utkání, už jsem se uklidnil a už mám v sobě své kafe, Všechno je přeci jen fajn.

     Přeju všem