Footballudus - Vida, ani to nebolelo

31.07.2016 10:03
Slavek Jindra


 
Vida, ani to nebolelo...
     Záhy poté, co nám doznělo v uších ujištění, že pošramocené rameno Shaq Lawsona, hráče vybraného Bills v 1.kole letošního draftu, není problémem a nijak neohrozí jeho start v přípravném kempu a řádné sezóně, museli jsme přijmout fakt, že Lawson podstoupí operaci ramene a začátkem sezóny bude týmu chybět.
     Mou jedinou výtkou je, že se mělo k operaci přistoupit bezodkladně. Nesdílím názor části fanoušků, kteří situaci označili za: "ach, tak typickobillskou".
     Bills, při rozumné míře rizika, vzali dva hráče kalibru vyšších příček. Rizikovým zlevňujícím faktorem byl zdravotní stav (S.Lawson - rameno,  R.Ragland - rozšířená aorta). Udělali dobře? Poctivá odpověď je: To nám ukáže až čas. Můj názor právě v tuto chvíli zní: Buffalo je 16 let bez play-off a po údajně logicky ortodoxních výběrech (třeba RBs), je tzv. zariskování osvěžujicí.
     Lékaři doporučili operaci. Další léčení není potřeba uspěchat. 
     Lawson bude v první polovině sezóny chybět. Jak bychom tuto ztrátu měli vnímat? Jako znehodnocující sezónu? Ani náhodou. Jako velice důležitou? Ani to ne. 
     Lawson je velice talentovaný hráč, ale je to nováček a statistiky hovoří výmluvně o jeho případném vlivu na hru obrany. Bills si poradí i bez něj. Jeho absence by neměla zásadně ovlivnit výkony defenzívy a sezónní výsledek.
     Operací Lawsona si nevytváříme alibi - chráníme si investici do budoucna.