Game 2016 Week 13 - Oakland Raiders

11.12.2016 08:36

 

 
Alameda Coliseum, Oakland, CA, 4. prosince 2016
nedělní podvečerní zápas na
návštěva: 54.759 diváků (87%)
střídavě oblačno
rozhodčí: Bill Vinovich
  1. 2. 3. 4.  
3 7 14 0 24
3 6 14 15 38
 
Quarter Čas Tým Skóre Akce
1. 08:02 FG Dan Carpenter z 27 yd 3 0
1. 04:35 FG Sebastian Janikowski z 47 yd 3 3
2. 13:28
TD
Mike Gillislee 1 yd běh
PaT Dan Carpenter
nfl.com
10 3
2. 02:56 FG Sebastian Janikowski z 41 yd 10 6
2. 00:00 FG Sebastian Janikowski z 47 yd 10 9
3. 14:03
TD
Tyrod Taylor 14 yd běh
PaT Dan Carpenter
nfl.com
17 9
3. 09:01
TD
Mike Gillislee 2 yd běh
PaT Dan Carpenter

nfl.com
24 9
3. 05:17 TD Michael Crabtree 3 yd pas od
Derek Carra
PaT Sebastian Janikowski
nfl.com
24 16
3. 00:57 TD Latavius Murray 1 yd běh
PaT Sebastian Janikowski
nfl.com
24 23
4. 14:08 TD Amari Cooper 37 yd pas od
Derek Carra
PaT Sebastian Janikowski
nfl.com
24 30
4. 08:34 TD Latavius Murray 3 yd běh
konverze: Seth Roberts 
pas od Derek Carra
nfl.com
24 38



           Domáci začali pomaly. Bills im darovali ofsajdom prvý down, no na ďalší pokus sa už podarilo dostať Carra dole z ihriska. Prvá prihrávka Taylora išla na Watkinsa, hádzal jednu loptu za druhou a dočkal sa aj nováčik v základnej zostave Hunter. Ten si s loptou zažongloval ale udržal ju. Do endzóny sa však nedostali a získali iba tri body. Murray odrazil troch obrancov a získal pre Oakland 22 yardov. Rivera premenil dlhý tretí down, ale po druhý krát sa to Raiders nepodarilo a tak iba zrovnali skóre. Prvé yardy si pripísal TE Christian. Konečne sa presadil aj útok po zemi hlavne zásluhou Gillisleeho, ktorý to dotlačil až do endzóny. Obranná línia výborne bránila behy a nepovolila domácim získať jeden yard do prvého downu. Útok Bills bol pestrý, po zachytení O‘Learym predviedol dva výborné behy Shady. No po zložení Taylora a faule museli odkopávať. Trápiacemu sa útoku Raiders pomohla prísna penalta za bránenie v hre odpískaná Gilmoreovi. Na touchdown to nestačilo a na domácich sa začala prejavovať nervozita. Taylor dobehol pre prvý down a udržal útok pri živote, ale iba na krátko. 30 sekúnd pred prestávkou sa predviedol Carr. Mal výbornú ochranu a dokázal Oakland dotiahnuť na dostrel a polčasové skóre bolo 9-10.
    
 Bills napodobnili vstup do druhého polčasu zo zápasu s Jaguars. Shady využil výborné bloky pre 54 yardový beh a Taylor si dobehol pre touchdown. Obrana vytvárala väčší tlak na Carra a ten išiel rýchlo von a odkop bol krátky. Bills úspešne behali a ujedali z časomiery a vo forme hrajúci Touchdown Mike potvrdil svoju povesť a posunul skóre na 24-9. Oakland zvýšil tempo, striedal krátke prihrávky a behy a došiel do end zóny. McCoy sa zranil a Bills museli odkopávať. Schmidt nemal svoj deň a Raiders krátke ihrisko využili. Richard sa presadzoval po zemi a momentum sa pretáčalo na stranu domácich. McCoy sa vrátil, ale ani on nezabránil ďalšiemu tri a von. Ofenzívna línia Carra dobre chránila a navyšovali skóre. Bills natiahli sériu odkopov, ale obrana konečne zatlačila na rozohrávača a dala útoku ešte šancu zachrániť zápas. V kľúčovom momente zabral Mack, ktorý sa nakoniec dokázal dostať k Taylorovi, tečoval prihrávku a tá skončila v rukách jeho spoluhráča v redzóne Bills. Touchdown, pre ktorý si dobehol Murray bol potvrdený za dva body. Pri poslednom zúfalom pokuse o návrat do zápasu postupovali Taylor a spol ihriskom úspešne až po redzónu. Pri 3. na 4  prišla penalta za zdržovanie hry pre Bills a po nej Mack pri zložení Taylora vybojoval loptu a ukončil zápas.
     Pre fanúšikov Buffala bol vývoj zápasu veľmi krutý. Vedeli sme, že problémy pri hre vzduchom a nevyrovnanosť výkonov, ktoré mužstvo trápia celú sezónu nezmiznú šibnutím zázračného prútika, zvlášť proti jednému z najlepších tímov v lige. Taylor nám v úvode nasadil ružové okuliare, ktoré nám Nájazdníci zrazili tvrdou ranou v závere. Už koncovka prvého polčasu nás mala varovať, že keď Raiders zapnú na vyššie obrátky Bills im nestačia. Posledných 20 minút nefungovalo vôbec nič. Taylor po výbornej prvej štvrtine ukázal odvrátenú tvár (úspešnosť 10 z 26 pre 84 yardov), preťažená obrana nestíhala a odkopy boli krátke. Koncovka zanechala horkú dochuť, ale tím je aj napriek množstvu výpadkov v základnej zostave schopný konkurovať najlepším v lige. O’Leary dobre splnil úlohu blokujúceho TE, Shady opäť predviedol svoju extratriedu a výborne mu sekundoval TD Mike. Obrana dokázala dlhú dobu držať nebezpečný útok domácich na uzde. Steelers budú ďalšou náročnou skúškou. Bilancia 10-6 je stále reálna a nádej na playoff ešte žije.
 
Running backové Raiders, Latavius Murray (na snímku) a Jalen Richard, hráli velice dobrý zápas. Oba byli velkou oporou pro svého mladého zraněného quarterbacka a Murray byl navíc schopen zakončit účinně povedené drivy Raiders. Skóroval 2 touchdowny.
Výsledky pozemní ofenzívy Bills jsou impozantní: 212 yardů a 3 touchdowny. Ani to ale nestačilo. Na konci třetí čtvrtiny zápasu se Bills přestala úplně dařit pasová hra a začali se spoléhat výhradě na běhovou hru. Důsledkem byly velké chyby v ofenzívě, které vedly k sackům, fumblům a intercepci. Série ztrát míčů a krátkých drivů o jedné sérii nakoply ofenzívu Raiders, dostaly ji do rytmu a Derek Carr byl schopen řídit obrat v utkání.
Na snímku je running back Bills, Mike Gillislee, který v utkání skóroval 2 ze 3 touchdownů. Celkově si připsal 49 yardů, což při 8 pokusech činilo výborných 6,1 yardu na běh.
Quarterback Bills, Tyrod Taylor, neodehrál špatný zápas. Ale je potřeba zdůraznit, že Bills podlehli svému soupeři hlavně kvůli rozdílu na pozici QB. Taylor, věren svému zvyku, předržoval míč a přehlížel své volné receivery. Do házecích oken nebyl schopen se trefit, nebo je začasté vůbec neviděl. Pokud přihrál, spoluhráče zastihl většinou v protipohybu nebo hodil nízko-vysoko, takže hráči často dropovali. Bills patří mezi několik týmů s nejvíce dropy v celé lize. Nejhorší je, že jsme se donedávna mohli uklidňovat slabou úrovní receiving corpu Bills, ale to už neplatí po návratu Watkinse, který umí chytat míče obdivuhodným způsobem. V tomto utkání zpracoval z 9 pasů Taylora pouze 3, protože ostatní byly lidskými silami nechytatelné. Marquise Goodwin, který je velice šikovný zachytil 4 z 8 přihrávek. Způsob, jakým využívá Taylor své rychlé, pohyblivé hráče, kteří jsou schopni získat slušnou separaci, je doslova hrozný. Pasová hra Bills je nejhorší v celé lize.
 
Daniel.kr88 napsal před 6 dny:

 
Letos už asi ne ale co myslíte mají příští rok Bills šanci na play-off? Podle mě ten tým jde správným směrem
     V první řadě díky za pochvalu našich Bills: To se nám, fanouškům Buffala, nestává.často. Bohužel, i když je optimistický odhad dobře míněn a předpokládám, že se nejedná o ironii, musím nerad přiznat, že zmýlená v tomto případě neplatí. Na momentální stav v Buffalu jistě existuje mnoho názorů, takže ten, který tu budu prezentovat je výhradně můj, nicméně se obávám, že mé tvrzení je správné. Výhledy - krátkodobé a střednědobé - jsou neradostné. Dlouhodobý je asi nadějný, ale je sám o sobě neradostný pouhou zmínkou o dlouhodobosti.
     1) Bills v Tyrod Taylorovi nenašli svého franchise qb. Zbývá ještě odehrát 4 utkání a stále existuje šance, že se Bills protlučou do play-off. Svůj osud ale již nedrží ve vlastních rukou, kromě toho, že musí všechna zbývající utkání vyhrát, potřebují ještě zakolísání jiných týmů v konferenci. Pak teprve začne účtování, ale my si u Taylora můžeme udělat průběžnou inventůru již nyní. Do výsledků tedy nezapočítáme nepostup do play-off.
Bills jsou nejméně úspěšným týmem v pasové hře. Prakticky ve všech ohledech. Taylor působí za O-line, která ho až na výjimky dobře chrání. Poskytuje mu komfortní čas pro odhoz, jeden z nejdelších do hitu v celé lize. Během téměř každé hry jsou receiveři schopni se uvolnit a získat potřebnou separaci. Statisticky je Taylor nejčastěji quarterbackem, na kterého se mává. Dále - Taylor druhý nejvíce ze všech quarterbacků v celé lize míjí volné stojící hráče a čtvrtý nejčastěji ze všech passerů míjí pohybující se receivery. Patří mezi pět quarterbacků s největším počtem dropů. Je na třicátém místě celkově v přesnosti hodů do screenu a laterálních pasů. Je nejhorším quarterbackem v NFL v práci s receivery ve slotu a to hned v 16 z 22 sledovaných kategorií. Na počítačových simulacích, tzv. odhozových oknech v passing game, se ocitl na 28. místě ve schopnosti reagovat přesně a je na posledním místě z hlediska časového využití odhozových oken. Patří vždy do první pětky quarterbacků, co se týče zadržení odhozu. Patří vždy do první trojky quarterbacků, kteří opouští kapsu. Taylorova rychlost odhozu je vždy nejlépe třetí nejpomalejší v lize. Taylorovi receiveři, kteří zachytili míč, mají nejméně yardů získaných po zachycení míče (YAC) v celé lize. Taylor se může opřít o výbornou práci O-line v pass protekci a zároveň má možnost využít v nouzi služeb vynikající běhové hry. Sám je také atleticky velice zdatný, takže je nesnadné ho sackovat, přesto mu to neumožňuje zlepšit své výsledky a předváděnou hru vzduchem.
Nesmím zapomenout vyjádřit názor, že pasová hra je výsledkově výrazně efektivnější v dnešním špičkovém fotble než hra běhová. Bills jdou v čele s Taylorem evidentně proti proudu vývoje fotbalu a snaží se zvrátit logiku, která hovoří zcela výmluvně v jejich neprospěch.
Momentálně jsou tedy jeho postavení v uváděných kategoriích následující:
počet přihrávek: 
32.místo
počet kompletací/utkání: 31.místo
kompletace: 23.místo
získané yardy/utkání: 32.místo
získané yardy/pas: 26.místo
získané yardy/kompletaci: 24.místo
pasové touchdowny: 32.místo
podíl pasových touchdownů na skóre: 32.místo
sackován v hrách v %: 31.místo
získané 1.downy: 32.místo
podíl na získaných 1.downech: 32.místo
průměrný pass rating: 22.místo
QB rating: 25.místo
     Ano, rozumím argumentaci, že pokud to týmu šlape po zemi, nemusí házet vzduchem. To je pravda, ale v tom případě musí mít běhová ofenzíva dost síly na to, aby dokázala rozhodovat ve svůj prospěch vyrovnané zápasy se silnými soupeři. A tak tomu, v případě Bills, není. Dále je potřeba se zamyslet nad prostou rentabilitou běhové ofenzívy. Pokud si tým pořídí mimořádně drahého, kvalitního running backa, potřebuje mít výsledky. Pokud do O-line doplní přednostně hráče, kteří jsou sice fyzicky a herně vybaveni k tomu, aby byli průrazní při běhové ofenzívě, ale nejsou tak dobří při pasové protekci, potřebujeme výborné výsledky. Pokud si tým pořídí jednoho z nejdražších fullbacků v lize pro podporu běhové hry, musí mít nejlepší výsledky. Pokud si pořídí tight enda, kterého nehodlá využít jako receivera, nýbrž prakticky jako výhradně blokujícího hráče, musí mít o odskok nejlepší výsledky. Pokud si pořídí a nyní už i dobře zaplatí atleticky zdatného quarterbacka, který je v pasové hře slepý, ale běhá jako running back, musí být v běhové hře o patro nejvýš. 
Dejme tomu, že to se děje a zmíněná rentabilita je naplněna. Pouze zdánlivě. Bills nejsou schopni přetavit dobré výkony běhové ofenzívy ve výhry nad soupeři, kteří mají v komplexní hře progresívnější přístup a jejich hra je vyváženější či orientovaná na pasovou ofenzívu. Pokud si tedy položíme znovu otázku: je běhová hra Bills rentabilní? Odpověď zní: Není a to navzdory tomu, že je nejlepší v celé lize. Úspěšná ofenzíva může stát na vybalancované běhové a pasové hře, může stát také skoro výhradně na pasové hře, ale nemůže stát skoro výhraně na běhové hře. Pasová hra Bills s Taylorem nikdy nebude fungovat konzistentně, a to ani v případě, kdyby žádní naši receiveři nebyli zranění a dokonce ani, kdybychom do Buffala přivedli výběr těch nejlepších receiverů z ligy. Bohužel, Bills si asi Taylora ponechají s jednoduchým opodstatněním: nevidíme nikoho lepšího, kdo by byl na trhu dostupný.
Takže resumé pro ofenzívu:
 Bills jsou v slepé uličce. Nemají franchise quarterbacka a jejich ofenzíva vyžaduje kompletní přestavbu.
2) Defenzíva Bills tápe. Defenzíva prožívá období, které můžeme označit jako střídavě slunečno. Střídaní oblačnosti je dáno kvalitou soupeře. K čemu došlo v týmu Bills? Přechodem na jiné tzv. striktní defenzívní schéma Bills ztratili konzistenci ve výkonech, ke které vždy dochází při ztrátě hráčů s mimořádnými individuálními kvalitami.
Je to přirozený proces. Striktní defenzívní schéma rovná výkonnost hráčů na přibližně stejnou úroveň. Výjimečným hráčům lehce ubírá a průměrným lehce přidává. Průvodním znakem je ale vždy ředění kvality, protože nesystémové hráče nahrazují systémoví, kteří ale nikdy nejsou na trhu dostupní v top individuální kvalitě. A přesně k tomu došlo i v týmu Bills, zejména v secondary, která je v určitých fázích hry výsledkově mnohem závislejší na individuálních výkonech, než na plnění úkolů obranného schéma. Nábor nových systémových hráčů také snížil úroveň depthu týmu. Odešli výše draftovaní hráči, kteří Ryanovi nezapadli do týmu a nahradili je druhořadí hráči, jejichž jedinou výhodou byla znalost systému. Často se jedná o hráče, kteří byli nedraftovaní, nebo byli vyřazení jinými týmy a jejich přínost pro tým je diskutabilní. Při výpadku hráčů starterů musí tito odpadlíci zaujmout jejich pozice a často jsou jim svěřovány role, na které nemají. Hráči, kteří v jiných týmech odehrávali jen pár snapů jako muži do podpory a rotace mají náhle plnit role plnohodnotých starterů. Poklesla také vyváženost obrany a má z hlediska hráčsky generačního překrytí vážné trhliny. Některé složky jsou příliš mladé, bez potřebných zkušeností a jiné jsou přestárlé, hráčům se nedostává rychlosti a potřebné dynamiky. V obtížných podmínkách se snáze unaví a nemůžeme od nich očekávat konzistentní výkon po celých 60 minut zápasu. Některé složky týmu působí dojmem, že jsou v totálním rozkladu. 

Takže resumé pro defenzívu: Bills jsou v slepé uličce. Defenzíva potřebuje kompletní přestavbu a to nejen o perspektivní hráče z draftu ale hlavně o osvědčené hráče na top ligové úrovni. Tento úkol je pro příští sezónu z mnoha důvodů neřešitelný.
Draft 2017, FA 2017: Ve free agency si Bills mnoho nepořídí, stojí před řadou zásadních rozhodnutí u hráčů stávajícího kádru: Jak to bude s CB Gilmorem? Podaří se udržet WR Woodse? Na kolik peněz se bude cítit QB Taylor, až mu Bills oznámí, že peníze franchise quarterbacka mu nehodlají dát? Velké posily nečekejme, spíš oslabení. Pro první kolo draftu máme tyto bezpodmínečné potřeby: QB, WR, S, TE a to je trochu víc, než získáme.
Jsem realista, nicméně zároveň agnostik. Na světě se dějí různé nepochopitelné věci. Jednou z nich by bylo, že by se Bills v následující sezóně podařilo postoupit do play-off. Jako realista říkám - nemají šanci, slabin je mnoho a nestabilita zřejmá. Jako agnostik říkám - možná ano, proč ne.
Luc123 napsal před 5 dny:
 
Slávek musí být dnes v sedmém nebi, D-line Bills nepoušít Riders k ničemu a běhový útok trhá defenzivu Raiders na kusy. Jakou fanoušek Patritos jsem nadšen. Play-off pro nás už je skoro jisté a vypadá to vypadá, že neubudeme msuet vystrčit nos z Bostonu :-)
Lucu: díky, ale ani neradoval.
Vím, že se fotbal hraje do posledních sekund a často i přesčas. Vedení ve fotbale je jako rozkodrcaná bárka na moři plném vln. Jakmile to vypadá, že dorazí do přístavu, něco se zvrtne a námořníci se utopí. Silné týmy jako New England jsou schopny přivolat pořádná vlnobití, no a my v tomto připodobnění představujeme hodně vratkou loďku.
Ke zvratům a kolapsům docházelo ve fotbale odjakživa a to je také důvod, proč máme fotbal tak rádi.
Kdo jiný by si to měl uvědomovat tak dobře jako fanoušci Buffala. Bills jsou pevně zakotveni na obou protipólech zvratů. Jsou autoři největšího comebacku v moderních fotbalových dějinách a také autoři nejfatálnějšího zkratu v play-off zápasech.
Já se vždy raduju až u pozápasové besedy na radiu WGR 550. Obávám se, že stále ještě někde leží na hřišti flag, kterého si zatím nikdo nevšiml.
Vontae_Mack napsal před 5 dny:
 
Jezis to zas budu ody od Doktora :)

Ale inak teda som sa prave dozvedel chlapik hral v Buffale na univerzite, chcel hrat za Bills, a Bills v tom roku tradli na 4ku aby brali Watkinsa, a Mack isiel hned potom na 5ke do Oaklandu... to je celkom slusna story takto spatne...
Ano, je to tak. Máš správné informace a je fajn, že jdeš do hloubky. Pochopitelně, všichni fanoušci Buffala víme, že Khalil Mack hrál za UB. My, kteří pak pozorně sledujeme utkání Bulls, jsme byli svědky toho, jak fotbalově zrál. Mack měl velkou zásluhu na úspěchu týmu ze sezóny 2013. Navzdory tomu, že hrál v menším týmu divize I NCAA, prosadil se v nabídce hráčů na celonárodní úrovni. O jeho kvalitách se v Buffalu dobře vědělo.
Hráč byl několikrát hostem diskuzních pořadů na lokálních sportovních rádiích a některé z nich jsem poslouchal. Na dotaz, zda by rád hrál za Bills, odpověděl vždy vstřícně, to samé učinil pro tisk a elektronická masmédia včetně sociálních sítí. Rád bych ale podotkl, že to byla odpověď diplomatická (něco jako když se zeptáme cizince na jeho pocit z Prahy - také očekáváme, že nám ji pochválí). Je tedy potřeba přání rozlišovat. Mack se narodil na Floridě. Odlišně je potřeba vnímat prohlášení buffalských rodáků, že chtěli vždy za Bills nastoupit. Dětský sen Rob Gronkowskiho hrát jednou na stadiónu v Buffalu, v jehož stínu vyrůstal, se naplnil, byť to bylo v dresu "nenáviděného" rivala z Bostonu. Pak tu ale máme třeba Corey Grahama, který sice získal Super Bowl s Ravens, ale jakmile se po odchodu z Baltimoru dozvěděl o zájmu Bills, stornoval všechny probíhající jednání a namířil si to nejkratší cestou do svého rodného města. U Macka je to trochu jinak. Rád by býval hrál za Buffalo, ale upřímně vzato, mnohem raději by hrál za minimálně 25 jiných týmů v NFL. Je hezké, že se vždy příznivě vyjadřoval o Buffalu, lidech v západním NY a nezatratil myšlenku hrát za Bills, ale tenhle obrázek je hlavně fajn pro zachování si ho v paměti jako skvělého hráče a mimořádného mladého člověka. Je součástí jeho profesionálního přístupu k fotbalu. S realitou má málo společného. Lidé v Buffalu mají Macka velice rádi, mrzí je, že nehraje v Buffalu, a patrně bez výjimek mu přejí dlouhou a úspěšnou kariéru.
     Proč si Bills nevzali Macka v draftu roku 2014?
Nevím přesně co znamená věta: "to je celkom slusna story takto spatne...", ale zkusím ti situaci co nejvěrněji přiblížit, abys pochopil, že všichni v Buffalu sice věděli o kvalitách Khalil Macka ale zároveň nebyli v ideálním rozpoložení, aby si ho mohli vzít. Důvodem byl logicky stav týmu a především ofenzívy, ve které museli řešit dlouhou řadu palčivých problémů.
     Začít musíme tím, že si připomeneme draft předchozího roku, ve kterém se Bills rozhodli posunout výše a vzít quarterbacka  EJ Manuela. Skauti ho vytipovali jako nejlepšího quarterbacka ročníku a začaly práce na ustavení ho za franchise qb klubu. Sezóna 2013 neproběhla uspokojivě, EJ Manuel se zranil v utkání proti Clevelandu a zaskakovali Thad Lewis a Jeff Tuel. Po sezóně 2013 nikdo nebyl schopen říci, zda se EJ Manuel představil v dost zápasech, aby vedení bylo schopno říci: to je náš člověk, nebo to není náš člověk. Vedení rozhodlo posunout lhůtu o jednu sezónu. Zároveň se objevily problémy, které bylo potřeba řešit v offseason tak, aby měl EJ Manuel lepší podmínky pro práci. Ve FA Bills posílili O-line (Ch.Williams) a to samé učinili v draftu, ve kterém brali hned 3 hráče do O-line (Kouandjio, Richardson, Henderson). Nejdůležitější ale bylo posílit oblast receiverů. EJ Manuel byl schopen si herně vyhovět s TE Chandlerem a dobře se naladil i na dva mladíky Woodse a Goodwina. Naopak nedokázal najít společnou řeč s veteránem a prvním WR týmu Stevie Johnsonem a dále s rychlým Jimmy Grahamem. Z tohoto důvodu padlo rozhodnutí vzít v prvním kole draftu kvalitního receivera pro EJ Manuela. Bills byli v draftu vysoko a mohli vzít například WR Mika Evanse nebo TE Eric Ebrona (podle mocků byli právě tito dva hráči ve spojitosti s Bills nejčastěji zmiňováni). Bills se rozhodli pro do nedávna nevídanou věc v buffalských luzích a hájích. Obětovali hodně, aby získali generačního receivera Clemsonu Sammy Watkinse. 
Byla to chyba?
Určitě nebylo chybou vzít Watkinse, jeho výkony byly udivující a jeho zdravotní stav výborný. Schopnost bojovat o míče mimořádná a nejcennější byla jeho dovednost ustát souboje v běhu a přidávat další yardy po zachycení míče.
Chybou bylo zaplatit tak vysokou cenu. Ročník byl plný kvalitních receiverů i bez posunu s obětí.
Bylo chybou nevzít Khalil Macka? Ani náhodou. Obrana Bills fungovala výborně, největší síla byla právě v záloze mezi linebackery. Navíc, Bills se posílili v protiběhové hře akvizicí LB Brandon Spikese a LB Keith Riverse. Také během sezóny se i navzdory předsezónnímu zranění Kiko Alonsa ukázalo, že obrana (celkem 5.místo v NFL) je výborná a to i díky vynikající hře linebackerů. Bills tedy Khalil Macka nejen nepotřebovali ale s ohledem na momentální žhavé problémy s ofenzívou si ho ani nemohli dovolit vydraftovat. Těžko mohli vyargumentovat svůj posun vzhůru tvrzením, že Mack by jednou v budoucnu mohl být MVP defenzívy, třebaže si to mnozí z nich i mysleli.


Verdikt: Je škoda, že si Bills vzali Watkinse místo Macka? Ne. Škoda je, že si Bills nevzali místo Watkinse, Macka, Kouandjia a pár dalších hráčů dohromady quarterbacka Eric Carra. To je opravdu škoda. 
 
    
Quarterback
O-line
WR, TE, RB - pasová hra
RB, FB, blokování - běhová hra
D-line, pass rush
LB
secondary
kopy
krytí, returny
coaching staff

 

kategorie
celkem drivů 12 12
celkem her 69 67
celkem yd 382 399
yd na hru 5,5 6,0
celkem 1.downů 24 24
1.downy získané pasem 12 13
1.downy získané během 11 8
1.downy získané penaltou 1 3
úspěšnost při 3.downech 9-15 5-13
úspěšnost při 4.downech 0-0 0-0
pasové yd 170 260
úspěšnost pasové hry 18-35 19-35
zisk yd na pas 4,4 7,4
sacky a ztráty yd 4-21 0-0
běhové yd 212 139
počet běhových pokusů 30 32
zisk yd na běh 7,1 4,3
úspěšnost v Red Zone 3-5 3-4
penalta ztráty yd 8-73 7-65
ztráty míče (turnovers) celkem 2 0
fumble 1 0
intercepce 1 0
TD defenzívy a spectýmu 0 0
Doba držení míče 30:15 29:45

 


Tiskovka Rex Ryan


Buffalo Bills 24-38 Oakland Raiders
     Raiders jsou opravdu magičtí. Derek Carr hrál především ze shotgunu, aby tak utlumil pass rush Buffala. Po nevedeném vstupu do zápasu se otřepal a vedl Oakland k 29 bodům po sobě. Bills odvedli velice solidní práci v red zone v prvním poločase, ale naprosto se rozpadli, jak se Carr rozjel v druhém poločase. Quarterback Raiders si připsal svůj desátý comeback ve čtvrté čtvrtině za poslední dvě sezóny a naházel celkem 260 yardů pro průměr 7.4 yardů na pokus. Bylo působivé sledovat, jak se Oakland dostal zpět do zápasu a kompletně převzal během posledních přibližně dvaceti minut kontrolu nad hrou. Jestli někdo hledá soupeře v AFC pro silné Patriots, tak jsou to právě hráči Silver and Black.
     
Před znovuzrozením Raiders dokázal Rex Ryan umlčet své kritiky. Kouč Bills se musel smát nad spekulacemi ohledně jeho propuštění v úvodu sezóny a do zápasu vypustil nejlepší ground game v celé NFL proti defenzívě Raiders, která povolí 6.2 yardů na play, což je nejhorší číslo v celé NFL. Buffalo dosáhlo svého vrcholu těsně po poločase, když si LeSean McCoy připsal 54yardový run, který byl zakončen touchdownem Tyroda Taylora. V tu chvíli se Bills dostali do vedení 17-9. Bills si po zemi připsali 212 yardů a průměr 7.1 yardů na run díky kombinaci McCoye (17/130) a Mikea Gillisleeho (8/49/2). Raiders nedokázali zastavit Shadyho, ani tvrdé runy Gillisleeho. Raiders se ovšem postupem času zlepšovali a vynutili si tři punty po sobě, než se ukázal kandidát na cenu pro defenzivního hráče roku Khalil Mack. Khalil Mack zasáhl ruku Taylora při passu ve čtvrté čtvrtině a míč skončil v rukou safetyho Natea Allena. O čtyři plays později Raiders skórovali a defenitivně potvrdili své vítězství.
     Michael Crabtree se stal velkým objevem pro Raiders v této sezóně, ale ve druhé čtvrtině svému týmu spíše ublížil, když dropl potenciální touchdownový pass hned dvě plays poté, co dostal penaltu za taunting. Oakland se tak musel spokojit jen s field goalem. Přesto si to Crabtree (7/74/1) vynahradil, když si připsal hezký touchdownový catch ve třetí čtvrtině.
     
Ground game Oaklandu vede Latavius Murray (20/82/2), ale rádi bychom viděli více carries od Jalena Richarda. Tento nedraftovaný nováček dodal Raiders život svými runy v průběhu zápasu. Murray přispěl svou rukou k dílu, když si připsal dva touchdowny a stal se prvním running backem Raiders od Marcuse Allena z roku 1990, který si připsal více než 10 rushing touchdownů za sezónu.
     Mack je dominantní silou, což ukázal svým hitem do ruky Taylora, který následně hodil rozhodující interception. Mack tak předvedl rozhodující play druhým týdnem po sobě. Při dalším drivu Bills si Khalil Mack znovu připsal strip sack, stejně jako před týdnem proti Panthers. Khalil Mack sice není jediným kandidátem na cenu pro defenzivního hráče roku, ale rozhodně si zajistil zvolení do All-Pro týmu.
    
 Díky této výhře se Raiders drží ve vedení AFC West a rovněž se dělí o první místo v konferenci AFC s Patriots. Poslední čtyři zápasy odehraje Oakland proti týmům, které touží po playoff. Raiders čeká souboj proti Chiefs, Chargers, Colts a Broncos. Prohra naopak ničí skoro veškeré naděje Buffala na wild-card pozice, pokud Bills nepředvedou zázrak ve zbývajících zápasech proti Steelers, Browns, Dolphins a Jets.
     Tyrod Taylor byl nepřesný pod tlakem. V ofenzívě hrál kvalitně FB Jerome Felton, OG Richie Incognito, OG John Miller, OT Cordy Glenn a C Ryan Groy. V defenzívě se především proti runu předvedl DL Marcell Dareus. Dobře hrál i DL DeAndre Coleman, S James Ihedigbo, DE Lorenzo Alexander a DE Shaq Lawson.
   
  Derek Carr opět předvedl fantastický výkon. Jeho ofenzivní lajna mu hodně pomohla. Dobře hrál OT Donald Penn, C Rodney Hudson i OG Kelechi Osemele. V ofenzívě se předvedl i FB Jamize Olawale. DE Khalil Mack nevstoupil do tohoto zápasu dobře, ale ve čtvrté čtvrtině opět zářil. Dobře hrál v defenzívě i CB T.J. Carrie, S Nate Allen, DE James Cowser a LB Perry Riley.
autor: https://adamkrepinss.blogspot.cz/

American Football Conference

AFC EAST W L T PCT HOME ROAD DIV CONF PF PA DIFF STRK
N. England Patriots 10 2 0 .833 4-2 6-0 3-1 7-1 319 207 +112 W3
Miami Dolphins 7 5 0 .583 5-1 2-4 2-1 5-4 255 278 -23 L1
Buffalo Bills 6 6 0 .500 3-2 3-4 1-3 3-5 305 274 +31 L1
New York Jets 3 9 0 .250 1-5 2-4 1-2 3-6 206 307 -101 L4
AFC NORTH W L T PCT HOME ROAD DIV CONF PF PA DIFF STRK
Baltimore Ravens 7 5 0 .583 5-2 2-3 4-0 7-2 256 207 +49 W2
Pittsburgh Steelers 7 5 0 .583 4-2 3-3 2-1 5-3 290 236 +54 W3
Cincinnati Bengals 4 7 1 .375 3-2-1 1-5 1-2 3-5 245 259 -14 W1
Cleveland Browns 0 12 0 .000 0-6 0-6 0-4 0-8 197 352 -155 L12
AFC SOUTH W L T PCT HOME ROAD DIV CONF PF PA DIFF STRK
Houston Texans 6 6 0 .500 5-1 1-5 3-0 4-4 207 257 -50 L3
Indianapolis Colts 6 6 0 .500 3-3 3-3 2-2 4-5 311 311 0 W1
Tennessee Titans 6 6 0 .500 3-3 3-3 1-3 3-5 308 296 +12 W1
Jacksonville Jaguars 2 10 0 .167 1-5 1-5 1-2 1-8 224 313 -89 L7
AFC WEST W L T PCT HOME ROAD DIV CONF PF PA DIFF STRK
Oakland Raiders 10 2 0 .833 5-2 5-0 2-1 7-1 345 299 +46 W6
Kansas City Chiefs 9 3 0 .750 4-1 5-2 3-0 6-2 281 242 +39 W2
Denver Broncos 8 4 0 .667 4-2 4-2 1-3 5-3 286 229 +57 W1
San Diego Chargers 5 7 0 .417 3-3 2-4 1-3 4-5 334 319 +15 L1

 

American Football Conference

pořadí_tým W L T % divize konference obtížnost
rozpisu
cena
výher
rozklíčování
10 2 0 .833 -- 7-1 .500 .467 vítěz AFC West
nad Patriots:
cena výher
10 2 0 .833 -- 7-1 .406 .367 vítěz AFC East
7 5 0 .583 -- 7-2 .451 .315 vítěz AFC North
nad Steelers:
vzájemný zápas
6 6 0 .500 -- 4-4 .549 .472 vítěz AFC South
nad Titans a Colts:
vzájemné zápasy
9 3 0 .750 -- 6-2 .486 .463 --
8 4 0 .667 -- 5-3 .490 .411 --
7 5 0 .583 -- 5-4 .431 .310 nad Steelers:
vzájemný zápas
7 5 0 .583 -- 5-3 .535 .440 --
6 6 0 .500 -- 4-5 .479 .403 nad Bills:
konferenční zápasy
nad Titans:
vzájemný zápas
6 6 0 .500 -- 3-5 .451 .361 nad Bills:
cena výher
6 6 0 .500 -- 3-5 .503 .375 --
5 7 0 .417 -- 4-5 .563 .483 --
4 7 1 .375 -- 3-5 .545 .313 --
3 9 0 .250 -- 3-6 .517 .361 --
2 10 0 .167 -- 1-8 .556 .375 --
0 12 0 .000 -- 0-8 .569 .000 --


AFC

  průběžně prognóza playoffs
AFC East W L T W L T Playoffs Win Div Top Seed Win SB
10 2 0 12.8 3.2 0.0 99.6% 99.3% 59.0% 25.7%
6 6 0 8.8 7.2 0.0 13.6% 0.1% 0.0% 0.4%
7 5 0 8.5 7.5 0.0 13.6% 0.7% 0.0% 0.2%
3 9 0 4.5 11.5 0.0 0.0% 0.0% 0.0% 0.0%
AFC North W L T W L T Playoffs Win Div Top Seed Win SB
7 5 0 9.6 6.4 0.0 66.5% 63.2% 0.0% 3.9%
7 5 0 8.6 7.4 0.0 39.6% 35.7% 0.0% 1.2%
4 7 1 6.3 8.7 1.0 1.1% 1.1% 0.0% 0.0%
0 12 0 0.7 15.3 0.0 0.0% 0.0% 0.0% 0.0%
AFC South W L T W L T Playoffs Win Div Top Seed Win SB
6 6 0 8.0 8.0 0.0 39.0% 38.9% 0.0% 0.8%
6 6 0 7.9 8.1 0.0 45.4% 45.4% 0.0% 0.6%
6 6 0 7.7 8.3 0.0 16.9% 15.7% 0.0% 0.2%
2 10 0 3.5 12.5 0.0 0.0% 0.0% 0.0% 0.0%
AFC West W L T W L T Playoffs Win Div Top Seed Win SB
10 2 0 11.9 4.1 0.0 99.2% 44.8% 25.7% 7.4%
9 3 0 11.5 4.5 0.0 94.6% 49.0% 11.6% 8.8%
8 4 0 10.2 5.8 0.0 70.4% 6.2% 3.6% 4.2%
5 7 0 7.2 8.8 0.0 0.5% 0.0% 0.0% 0.0%

(80%)

45%
54%
87%
71%
56%