jaguars_hlavni

09.01.2018 15:35

Tyrod Taylor QB
LeSean McCoy RB
Deonte Thompson WR
Nick O'Leary TE
Logan Thomas TE
Charles Clay TE
Dion Dawkins LT
Richie Incognito LG
Eric Wood C
Vlad Ducasse RG
Jordan Mills RT
Eddie Yarbrough LDE
Kyle Williams LDT
Adolphus Washington RDT
Jerry Hughes RDE
Preston Brown MLB
Ramon Humber WLB
Lorenzo Alexander LB
TreDavious White LCB
E.J. Gaines RCB
Micah Hyde SS
Jordan Poyer FS

 

 

 

 

 

Po dlouhých sedmnácti letech okusili Buffalo Bills atmosféru utkání play-off. Do zápasu AFC Wild Card proti Jacksonville Jaguars nevstupovali v rolích favoritů, ale neskrývali ambice zabojovat ve vyrovnaném utkání o postup. 

Na Floridu přicestovalo bezmála 20 tisíc fanoušků ze západního New Yorku, aby podpořili svůj tým. Ne všem se podařilo sehnat lístky, takže přibližně necelých 18 tisíc fanoušků povzbuzovalo hráče přímo na stadiónu EverBank Field.

Utkání bylo zajímavé, dramatické a vyrovnané. Nezainteresovaným fanoušků se ale jen těžko mohlo zdát atraktivní, protože na obou stranách jednoznačně dominovaly defenzívy a to nejen díky své kvalitě, nýbrž také kvůli neschopnosti obou ofenzív. 

Jediný touchdown utkání skórovali hráči Jaguars a díky tomu se jim podařilo vyhrát. Bills dobrou šanci ke skórování za stavu 0-0 promarnili a tím se zbavili příležitosti pozměnit vývoj utkání výrazněji ve svůj prospěch.

Pasové ofenzívy prakticky neexistovaly a obě obrany také téměř minimalizovaly zisky elitních running backů na obou stranách. Nejvíce podnikavosti a odvahy nakonec ukázal quarterback Jaguars, Blake Bortles, který přinesl týmu největší zisky v yardech po samostatných akcích.

V úporné defenzívní bitvě jsme tak byli svědky celkem 17 puntů na obou stranách při oboustranném získu 13 bodů ve skóre.

Defenzíva Bills si zaslouží absolutorium nejen za tento zápas, ale za celou sezónu. Poradila si s pasovou hrou Bortlese, zachytávala rychle běhovou hru soupeře v čele s Leonardo Fournetterm a dosáhla výsledku, který by měl na postup stačit. Byla to bohužel ofenzíva Bills, vedená quarterbackem Tyrod Taylorem a ofenzívním koordinátorem Rick Dennisonem, která nás po celou sezónu brzdila a ani v tomto utkání nepřekročila svůj stín. 

Nečekali jsme žádné velké bodové zisky a spíše jsme se upínali k myšlence, že by se o ně mohly postarat defenzíva se spectým, ale i tak musím říci, že je pro mne výkon billského útoku velkým zklamáním. Pasová hra byla zcela ochromena nepřesností a špatným čtením hry Taylora, byla otupena nešťastným play-callingem Rick Dennisona a nevyznamenali se ani receiveři, kteří sice poměrně účinně získávali separace a výhody do soubojů, ale při chytání míčů chybovali a dropovali. O-line se vezla na horské dráze v rozmezí tryzna za zesnulé a výhra v loterii, takže jediným hráčem, který si zaslouží naše hluboké uznání a poděkování, je running back LeSean McCoy. Do zápasu šel s výronem kontníku, ale nezklamal navzdory pečlivě dávkované pozornosti soupeřovy výborné defenzívy.

Billská ofenzíva proti rychlé, tvrdé a pozorné obraně Jaguars získala jen málo šancí ke skórování. Jednu jedinou využila, ale pouze pro zisk 3 bodů za FG. A to je málo. Chabým výkonem pohřbila šance Bills na další pokračování v letošním play-off.

Sezóna pro Bills končí, ale není nutno truchlit. Bills přerušili sérii neúčastí v play-off (drought), stabilizovali výkonnost defenzívy, která byla v uplynulých dvou letech týrána složitým defenzívním schématem bratří Ryanů. Kromě toho vedení také zapracovalo na hráčských výměnách tak, aby ulehčilo rozpočtu, zbavilo se hráčů, kteří z nejrůznějších důvodů nezapadají do týmové koncepce. Zároveň si Bills vytvořili velmi slušnou výchozí pozici do free agency a také do draftu 2018, aby se mohli vypořádat se slabinami týmu a pokusili se o získání quarterbacka, kterého bychom mohli v blízké budoucnosti označit jako franchise quarterback Bills.

Sezóna pro Bills končí, ale fanoušci mohou dle mého právem věřit, že ve skutečnosti pro Bills vše začíná.

 

1. čtvrtina

2. čtvrtina
BUF  -  FG S.Hauschka 31 yd. Field Goal (18-71, 8:06)
JAX  -  FG J.Lambo 44 yd. Field Goal (6-27, 0:38)

3. čtvrtina
JAX  -  TD B.Koyack 1 yd. pas od B.Bortlese (J.Lambo kick) (15-86, 8:52)

4. čtvrtina