pats_dva_pre

23.12.2017 15:38

Předposlední šestnáctý week řádné sezóny NFL postaví do cesty týmu z Buffala loňské mistry světa, New England Patriots.

Bills potřebují vyhrát, aby posíli postupové šance a není to nereálné, dvakrát v posledních třech sezónách se jim to podařilo. Letos to ale bude hodně složité. Každá výhra má svou bonitu a o dvou, kterých Bills na Gillette Stadium dosáhli, můžeme s klidem říci, že mají tu úplně nejnižší. V poslední sezóně kouče Doug Marroneho Bills vyhráli, když quarterback Tom Brady odehrál jen první polovinu zápasu a zbytek patřil náhradnímu quarterbackovi J. Garoppolovi, který hrál hrozně také z toho důvodu, že odpočívali wide receiver J.Edelman a tight end R.Gronkowski. V loňské sezóně byl zápas čtvrtého weeku posledním, ve kterém si odsluhoval čtyřzápasovou suspendaci Tom Brady a nemohl nastoupit ani J.Garoppolo, který se zranil v zápase s Miami Dolphins, takže byl kouč Bill Belichick nucen sáhnout po třetím quarterbackovi, nováčkovi Jacoby Brissettovi. A tomu se utkání ani trochu nevyvedlo. Tak, to jsou dvě výhry a je napováženou je přeceňovat.

Proti tomu stojí 27 výher a 2 prohry Tom Bradyho v utkáních s Bills. A Patriots tentokrát budou chtít vyhrát, aby si pojistili první místo v americké konferenci. Dva vítězné zápasy nad Bradym spojuje zajímavá a poměrně logická věc. Bills skórovali dostatek bodů a hlavně - Bills byli schopni donutit k chybám Tom Bradyho. V obou zápasech naházel 4 intercepce. Pokud se ohlédneme za zápasy, ve kterých Brady chyboval ve větší míře - celkem jich je osm - 6 s 4 intercepcemi a 2 se 3 intercepcemi, můžeme si z toho udělat dva vývody: Patriots v těchto osmi utkáních ani jednou nevyhráli, ale Brady až na jedinou výjimku vždy našel cestu k tomu, aby zápasy hodně zdramatizoval. Jinými slovy: Brady je nejlepší quarterback na světě a pokud se mu vůbec ale vůbec nedaří, sklouzne na úroveň elitního NFL quarterbacka. Pro srovnání, cílem pro quarterbacka Bills Tyrod Taylora bude, aby odehrál své nejlepší utkání a pokusil se také dostat výkonnostně na úroveň elitního quarterbacka. Druhý vývod je mnohem optimističtější: drama nedrama, pokud Brady hodí 3-4 íčka v utkání, pokaždé nakonec prohraje. Úkol zní jasně.

V prvním letošním měření sil vyhráli v Buffalu hráči Patriots 23-3. Dobrá defenzíva Bills držela celý první poločas Bradyho na uzdě a soupeř dokázal skórovat pouze ze tří FG. Ofenzíva Bills ale nebyla schopna přispět defenzívě k týmovému úspěchu svým dílem práce, jediný opravdu povedený drive skončil intercepcí Tylora, kterou mu ale nevyčítáme, protože jsme od něho větší agresivitu v pasové hře chtěli.

V utkání se znovu potkají Rob Gronkowski a Tre´Davious White a bezmozek Gronk by konečně mohl najít alespoň trochu slušnosti, aby se billskému hráči osobně omluvil. Dotazovaní hráči Bills už logicky oznámili, že se nebudou snažit Gronkowskiho úmyslně zranit. Z jejich odpovědí je až příliš znát, že si odplatu přejí, ale obávají se suspendace pro důležitý zápas v Miami.

Oba týmy budou chtit vyhrát. Bills mají stále šanci postoupit. Pokud máte zájem se seznámit s postupovými šancemi Bills, tady jsou všechny důležité kombinace.

Rozhodčím bude R 4 Craig Wrolstad se svým týmem
U 20 Barry Anderson 
DJ 28 Mark Hittner
LJ 10 Julian Mapp
FJ 33 Steve Zimmer
SJ 21 Jeff Lamberth
BJ 27 Lee Dyer
Replay: Larry Nemmers

Nenastoupí
WR Andre Holmes – šíje

S otazníkem
WR Kelvin Benjamin – koleno
CB E.J. Gaines – koleno
G John Miller – kotník
TE Nick O’Leary – záda
DT Kyle Williams – tříslo

Nenastoupí 
Branch, Alan DL - koleno
Burkhead, Rex RB - koleno

S otazníkem
Bolden, Brandon RB - tříslo
Hogan, Chris WR - rameno
King, Brandon DB - kol.šlacha
Lee, Eric DL - kotník
Slater, Matthew WR - kol.šlacha
Van Noy, Kyle LB - lýtko
Waddle, LaAdrian OT - kotník
White, James RB - kotník

 vs Chiefs  L 42-27
@ Saints W 36-20
vs Texans  W 36-33
vs Panthers  L 33-30
@ Buccaneers  W 19-14
@ Jets  W 24-17
vs Falcons  W 23-7
vs Chargers  W 21-13
@ Broncos  W 41-16
vs Raiders  W 33-8
vs Dolphins  W 35-17
@ Bills  W 23-3
@ Dolphins  L 27-20
@ Steelers  W 27-24

Patriots budou postrádat dynamického running backa Rex Burkheada (mohl by se ale vrátit do zápasů play-off), což znamená, že potkáme ex-billáka Mike Gillisleeho.
"Mike je hodně stabilní ve výkonnnosti," řekl Belichick v pondělí, "celou dobu tvrdě pracoval."
Belichick se také, jak tomu bývá u něj zvykem, příliš nevyjadřoval k vlastnímu týmu a soupeře jako vždy chválil. Nejvíce si všímal wide receivera Kelvin Benjamina. "Je to urostlý kluk, je schopný vyskočit pro míč a dobře běhá všechny routy, vnitřní i vertikální, celkově je to silný hráč, který navíc dokáže přidat yardy po zachycení míče."

Soupeř se musí vypořádat s několika herními problémy. V utkání proti Miami Dolphins Patriots nevybojovali ani jednu konverzi třetího downu. To se New England naposledy stalo v sezóně 1991 v utkání proti Arizona Cardinals (tehdy se ještě jmenovali Phoenix Cardinals). Celá anabáze začala už utkáním s Bills, Tre’Davious White při konverzi třetího downu vychytal Bradyho (pak Whita Gronkowski zákeřně napadl zezadu a ležícího na zemi). Od té chvíle jsou výsledky v této herní činnosti krajně neuspokojivé. 
Brady od zmíněného momentu hodil více intercepcí při třetích downech než kompletací pro zisk prvního downu. Z 22 třetích downů získali Patriots jen tři úspěšné konverze oproti čtyřem intercepcím (a k tomu návdavkem pár sacků). Nezbývá než doufat, že Patriots budou v nastoupeném trendu pokračovat i v tomto utkání.

V číslech:
Posledních 22 třetích downů Patriots v ofenzívě:
Brady – 7 kompletací z 18 pasů
Kompletace pro zisk 1.downu:  2 (Amendola, Cooks)
Interceptions – 4
Sacks – 2
Rushes – 2
For 1st Down – 1
Brady má letos už 5 intercepcí při třetích downech a to je nejvíc od sezóny 2004 (tehdy jich měl 7). 

https://billswire.usatoday.com/2017/12/21/tyrod-taylor-tom-brady-storylines/4/

ESPN
ESPN matchup predictor: BILLS 10,9 %, PATRIOTS 89,0 %, plichta 0,1 %
Experti ESPN:  Všichni tipují Patriots

CBS Sports
Experti CBS:  Všichni tipují výhru Patriots, pozor Ryan Wilson tipuje výhru Bills
Patriots hrají s handicapem 11,5.
Pete Prisco tipuje: výsledek Bills 21, Patriots 31
komentář: "Bills hrají o playoffs s Patriots hrajícími o první místo v konferenci. Bills mají větší motivaci, ale Patriots mají lepší tým. Tom Brady a ofenzíva bude mít svůj den."

Patriots hrají s handicapem 11,5.

NFL.com
Elliot Harrison tipuje: Bills 17, Patriots 34 

Defenzíva

Těžkou roli bude mít defenzíva. Na obrázku vidíte smrtící rozestavení Patriots se dvěma RB, jedním TE, a dvěma WR. Touto kombinací nás Patriots dokáží spolehlivě rozcupovat. V red-zóně pak Patriots často hrají empty formaci, protože pass rush nemá dost času k tomu, aby se dostal na Bradyho dříve, než se jeho receiveři dostanou do náběhu v end-zóně či na okraji end-zóny a Patriots početně posilují stavy receiverů . V takovém případě se vyplatí zdvojit či ztrojit Gronkowskiho a risknout přihrávku na jiného volného receivera. Bohužel.

V tomto rozestavení jsou running backové připraveni běžet, ale v první řadě mají zesílit protekci Bradyho na obou stranách, nebo posílit protekci ztrojením na weak side. Receiveři mají různé úlohy. V tomto případě šňupne Cooks lajnu ve fadu a Bills ho s předávkou uhlídají. Amendola poběží dvacítkový hitch a bude přesně vystínován i přes pokus o úhybný manévr doublemovem. Gronkowski seběhne patnáctkový slot a bude zpomalen na LoS hráčem fingujícím blitz, bude zdvojen při předávce, získá ale i tak drobnou separaci a díky fyzické převaze chytne míč v souboji s 60%-ní výhodou proti dvěma obráncům. Bills fingují blitz, ale hráče rychle stáhnou a obranu prakticky dokonale zahrají. I tak se jim ale nepodaří nic podstatného zahrát. Hráči obětovaní na krytí Gronkowskiho chybí při tlaku na Bradyho. Brady má dost času na přesný pas a hráčům v defenzívním frontu chybí síly v tlaku proti přesile na LoS.

V první řadě bude potřeba trochu přibrzdit tight enda Rob Gronkowskiho. To je hodně těžká práce. V celé NFL už mají jen Jimmy Graham, Kyle Rudolph a Zach Ertz více chycených touchdownů a v průměru 15,9 yardu na catch je nejlepší údaj v lize, navíc v 8 zápasech z 12 nachytal v sezóně 2017 více než 80 yardů. Obecně můžeme říci, že udržet Gronkowskiho, na kterého háže Tom Brady, je prostě nemožné, protože i když je obsazený, je vlastně stále tak nějak volný. O tom se naši hráči přesvědčili během třetí čtvrtiny zápasu v Buffalu. V první půlli Bills mohutného Gronkowskiho udrželi, protože důslednějši útočili na Bradyho a dávali mu kratší čas k odhozu míče, zároveň Micah Hyde a Jordan Poyer byli schopni Gronkowskiho zpomalit v náběhu a obsadit. Kombinace zóny s robberem a cover three shell. Ukázat se budou muset také cornerbackové Bills. J.Edelman má sice s LCA po sezóně, ale Brandin Cooks a Chris Hogan mají v součtu 11 touchdownů. Cooks patří k největším hrozbám v hlubokém zápolí se 17 yardy na catch a je s tímto údajem zatím třetí mezi receivery s 50 zachyceními a více. Utkání s Miami ale ukázalo, že mix zóny a m2m dělá Bradymu problémy. T.White a EJ Gaines musí mít svůj výborný den.

Ofenzíva.

Bills se budou muset spolehnout na quarterbacka Tyrod Taylora, který v první půli zápasu proti Patriots naházel 48 yardů a ve druhém poločasu se mu začalo dařit ještě hůře, pokud to ještě vůbec lze. Zatímco Patriots skórovali ve svých prvních dvou drženích míče dva touchdowny, Taylor zkompletoval jen 2 ze 6 pasů pro zisk 17 yardů. Byl to však zápas, který vůbec nevyšel ani jeho receiverům a ti mu nedávali příliš mnoho příležitostí k tomu, aby vynikl jako passer. Při jisté absenci Andre Holmese a nejisté účasti Kelvin Benjamina se v týmu pravděpodobně ukáže nováček Brandon Reilly. 
Hra billské ofenzívy musí být vyváženější. Tomu musí v první řadě napomoci quarterback Taylor, protože je sice oblíbencem hráčů fantasy, ale pro nás jsou důležitá jiná kritéria, která je nezajímají. Taylor je hráč, který nejméně v celé NFL hází na receivery se separací. V tomto ohledu byl nejhorším quarterbackem už loni a třetím nejhorší quarterbackem v předloňské sezóně. Samozřejmě, mezi fanoušky kolují spousty obrázků hřiště, na kterém volní receiveři mávají na Taylora a kolem nich je prázdný prostor. Pochopitelně je potřeba vnímat vše s rozumem. Obrázky často neukazují celé hřiště, jedná se pouze o výsek. Obrázek také dobře nevystihuje pohyb hráčů. Některé separace mohou být pouze zdánlivé. V každém případě ale potřebujeme, aby Taylor zopakoval svůj výkon z prvního poločasu zápasu proti Dolphins.  
Běhová hra bude znovu páteří ofenzívního snažení. LeSean McCoy minule připsal 93 yardů k celkovému zisku 183 yardů po zemi. Bills potřebují kvalitní hru O-line v impaktu. Blokovat musí všichni někam na hranici roztrhání těla a možná ještě o kousek víc. Ofenzíva musí hrát především pestře. 
Obecně vzato: pokud by se nemělo dařit a rozdíl ve skóre byl velký, Bills musí stáhnout urychleně Taylora ze hry, aby se nezranil před utkáním v Miami.
 

 

Although the Bills cannot be eliminated from playoff contention with a loss to the Patriots this weekend, it would deal a major blow to a team looking to end its (seemingly endless) 17-year playoff drought. The Bills have the tough task of heading to Foxborough and taking on a Patriots team that is fresh off of a wild victory over the Steelers. For a win against New England, Buffalo will need a lot of things to go right and for the Pats to make some uncharacteristic mistakes. Here’s a look at five storylines for the game:
Offense has to play better: Remember three weeks ago when the Bills’ offense marched down the field on their opening drive against the Pats, only for Tyrod Taylor to get intercepted at the goal line? Well, despite how poorly that ended, it was actually Buffalo’s best drive of the game. The team struggled, like it has most of the season, with in-game adjustments and matching wits with the Patriots’ defense. This time around, the Bills simply have to do better. The Patriots are once again dealing with injury problems to their front seven, with both Alan Branch and Kyle Van Noy expected to miss the game on Sunday. The Bills should be able to exploit those weaknesses and move the ball. LeSean McCoy, who had a nice game in Week 13 with 15 carries for 93 yards, should see another heavy workload. If the Bills can play with the lead or keep it a one possession game, they could really have their way on the ground. If they get down big again, then it will turn into a pass-heavy offense, which has been a big downfall for the team this season.
Reilly should make his debut: With Andre Holmes officially ruled out and Kelvin Benjamin again questionable, Sunday’s game should mark the NFL debut for undrafted rookie Brandon Reilly. We’ve heard for months how great his performances were in the preseason, but if Reilly does play on Sunday, then he will immediately be thrust into a crucial role in Buffalo’s offense. The Bills desperately need a receiver to step up and make some big plays, and could call some plays in Reilly’s direction early. Buffalo’s leading receiver against the Pats in Week 13 of this season was Zay Jones with two catches for 22 yards. Last week, it was Brandon Tate, who had one catch for 21 yards. It’s nice to have tight ends and running backs who can make plays for you in the passing game, but if you want to beat a team like the Patriots and get into the playoffs, then you have to be able to utilize those weapons.
Passing game: In Week 13, Tyrod Taylor went 9-for-18 for 65 yards before leaving with an injury. Nathan Peterman, who came on in his place, went just 6-for-15 for 50 yards. You’d be hard-pressed to beat any of the other 30 NFL teams with numbers like those from your quarterbacks, and that’s the biggest reason the Bills could only muster three points in their last matchup against the Pats. New England doesn’t have the strongest secondary by any stretch, and they have been burned many times in games so far this season. Take last week against the Steelers as an example. Ben Roethlisberger threw for 281 yards without the services of Antonio Brown. The week before that, Jay Cutler threw for 263 yards and three touchdowns in Miami’s upset win over the Pats. So, it isn’t the Bills’ passing game making New England look good, it’s the other way around. I’d expect offensive coordinator Rick Dennison to come out with a simplified game plan that features plenty of runs and play action passes early. I doubt they will ask too much of Taylor with so much at stake, but at certain points in the game he is going to have to step up and prove that he is a franchise quarterback.
Secondary v. Brady: The Bills’ secondary has allowed only 11 passing touchdowns this season, which is the fewest in the league. Their play was on full display the first time these two teams met, as Brady was held without a touchdown and failed to convert on any huge plays down the field. New England’s stable of weapons has grown significantly since that game, however, as the team recently signed receiver Kenny Britt from the Browns, and should have old friend Chris Hogan back in uniform for this game. Combined with Brandin Cooks and Rob Gronkowski, Brady has no shortage of players to target, which makes covering the Patriots an almost impossible task. The Bills will need strong pass coverage from their linebackers and safeties on Sunday, but they also need to force Brady into some rushed decisions with a solid pass rush. He was sacked three times in the team’s first meeting, and New England’s blocking troubles have been well-documented, so it could be another big day for the team’s pass rushers.
Emotions running high: By now, the hit by Gronkowski on Tre White has been beaten to a pulp. The Bills — and White specifically — insist that they’ve moved on. Gronk served his one-game suspension and then came back last week with nine catches for 168 yards. The game will be fiery either way, but unlike last week, the Bills cannot let their emotions get the best of them. Adolphus Washington took a really bad unsportsmanlike conduct penalty in the red zone last week, and the Bills were seemingly playing with fire all game against the Dolphins. Although Sean McDermott has a much different coaching style and way of preparing his team for a big game, there is only so much emotion you can take away from players before one of the biggest games of the season against a division rival. It will be interesting to watch how the penalties play out on Sunday, and which team will be disciplined. In what should be a close game, it could go a long way in determining the outcome