pats2_rev

27.12.2017 07:14

Buffalo Bills odjížděli k zápasu s divizním rivalem, týmem New England Patriots, s odhodláním uspět a vytvořit si dobrou výchozí pozici před posledním utkáním sezóny s dalším divizním soupeřem, Miami Dolphins. Úkolem bylo realizovat plán, který vycházel Bills v prvním domácím utkání s Patriots po celý první poločas, poučit se z chyb a pokusit se více bodovat v ofenzívě.

Defenzíva hrála velice dobře a většinu utkání udržovala slušné naděje týmu na celkový úspěch. V druhé půli ale Patriots zrychlili hru, byli schopni podle potřeby měnit její tempo a ofenzíva vedená quarterbackem Tom Bradym a tight endem Rob Gronkowskim ukazála svou velkou sílu.

Billská ofenzíva naopak nevydržela tempo zápasu, quarterback Tyrod Taylor hodně chyboval a přínos devíti bodů nemohl být dostatečný v utkání s tak potentním soupeřem jako jsou Patriots. Ofenzíva opět narazila na své mezní hranice, kvalitní hra running backa McCoye nestačila, protože se ztrácela v obrovských herních výkyvech quarterbacka Taylora, který střídal skvělé momenty s tragickými chybami. Při dropech a nedotažených akcích receiverů pak ofenzívě chybělo trošku i štěstí.

Celkově ale byli Patriots podstatně lepším týmem, zejména v ofenzívě. Vyhráli zaslouženě a znovu rozdílem tří držení míče, takže ke konci zápasu si fanoušci obou táborů ušetřili nervy. 

Ofenzíva Bills, vedená quarterbackem Tyrod Taylorem, hrála po většinu sezóny velice špatně. Defenzíva táhla v mnoha zápasech tým za úspěchem, ale neschopnost ofenzívy se prosadit bodově přijde tým draho. Nemá cenu hledat konkrétního viníka, někteří jistě ukáží prstem na quarterbacka Tyrod Taylora, jiní na hráče O-line, další na ofenzívního koordinátora Rick Dennisona, palčivých výčitek se dočká i hlavní kouč Sean McDermott za mnohá kontroverzní rozhodnutí ve hře a obtížně obhajitelné rozhodnutí postavit nováčka Nathan Petermana proti drtivému pass rushi LA Chargers, schytá si to možná i generální manažer Sean Beane za trady hráčů, které podle mnohých oslabily tým. 

Před sezónou jsme neměli valná očekávání a na vágní prohlášení McDermotta o postupových snahách jsme se dívali s notnou dávkou despektu. V rozehrané sezóně jsme ale nabyli přesvědčení, že honit se za dvěma zajíci (postup do play-off a položení základů pro přestavbu týmu), dává smysl a může skončit úspěchem. Před posledním utkáním sezóny se bohužel zdá, že oba zajíci prchnou. Bills potřebují vyhrát na Floridě a ani to jim nebude stačit. Zaváhat musí jejich soupeři a naše očekávání v tomto ohledu nejsou velká, protože jejich divizním protivníkům bude chybět jiná motivace, než zakončit řádnou sezónu důstojně či podržet stávajícího kouče. Kvalitní výkony defenzívy Bills pak mohou bohužel paradoxně zapříčinit únik druhého zajíce kvůli zněsnadnění realizace záměrů vedení týmu v draftu 2018.

Zatím jsou ale Bills na honu za play-off zajícem a z kůže ho mohou stáhnout v Miami. O tom zda si pochutnají na pečínce ovšem budou rozhodovat i jiní. Postupový scénář, který byl ještě před minulým weekem dlouhý jako novela, čítá nyní pár řádků:

 

1. čtvrtina
BUF  -  FG S.Hauschka 41 yd. Field Goal (16-47, 8:04)

2. čtvrtina
NE  -  FG S.Gostkowski 21 yd. Field Goal (13-79, 6:16)
BUF  -  TD J.Poyer 19 yd. interception return (S.Hauschka kick)
NE  -  TD R.Gronkowski 17 yd. pas od T.Bradyho (S.Gostkowski kick) (9-75, 3:22)
NE  -  FG S.Gostkowski 40 yd. Field Goal (7-66, 3:00)
BUF  -  FG S.Hauschka 23 yd. Field Goal (13-71, 1:55)

3. čtvrtina
BUF  -  FG S.Hauschka 30 yd. Field Goal (10-63, 4:39)
NE  -  FG S.Gostkowski 34 yd. Field Goal (13-59, 5:13)
NE  -  TD M.Gillislee 1 yd. běh (S.Gostkowski kick) (4-65, 1:59)

4. čtvrtina
NE  -  TD D.Lewis 12 yd. pas od T.Bradyho (S.Gostkowski kick) (7-60, 3:41)
NE  -  TD D.Lewis 4 yd. běh (S.Gostkowski kick) (8-54, 3:25)

Inkompletace KB

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FCover1Bills%2Fvideos%2F1982036975343550%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>