Preseason game 2 - New York Giants

22.08.2016 07:03
Ralph Wilson Stadium, Buffalo, 20.ledna 2016
Návštěva:  73.097 diváků  (100% kapacity)
Teplota 17°C, slunečno
Rozhodčí: Jeff Triplett

021

RB Mike Gillislee - otřes mozku
     Bills od začátku zápasu hráli velice pozorně v defenzívě, ale v útoku byli zpočátku dost bezzubí. Newyorští komentátoři si z toho také dělali srandu. Ta přestala, když Charles Clay zachytil Taylorův pas na vzdálenost 59 yardů. Od tohoto momentu se Bills začalo poměrně slušně dařit také v ofenzívě, která byla schopna některé drivy dotáhnout do skórovacích pozicí.
     Celý zápas se bodově rozhodl ve druhé čtvrtině utkání. Nejprve LeSean McCoy akrobaticky zachytil vyčekanou přihrávku quarterbacka Taylora na 13 yardů do end-zóny, ve které podali hráči Giants celkově velice malátný výkon.
     Při druhém touchdownu Bills předvedli namáhavé dobývání end-zóny s pomocí heavy formace a naštěstí se to podařilo - byla by škoda zhatit výsledky dlouhého drivu složeného z 10 her. Pro touchdown si doskočil running back Jonathan Williams.
     Těsně před koncem prvního poločasu předvedli stejnou akci dvakrát po sobě quarterback EJ  Manuel a wide receiver Greg Little. V prvním případě se Littleovi pověsil na loket cornerback soupeře a opticky se zdálo, že pokračuje souboj o míč, ačkoliv Little držel míč oběma dlaněma pevně a udělal hned několik kroků v end-zóně. Souboj "o míč" dopadl tak, že samozřejmě Little musel kvůli páce na lokti míč pustit a rozhodčí se rozhodli pro nekompletní pas. Žádný úhel na záznamu neukázal, že se nejednalo o souboj o míč a tak Bills touchdown nepřipsali. Tatáž akce jako přes kopírák se ale vzápětí podařila a Little slavil šestku. Podařila se také konverze za dva body, při které Manuel přihrál Dez Lewisovi.
     Soupeř byl velmi silný v pokrývání běhové hry, ale zcela propadal rychlostně v pokrývání pasové ofenzívy Bills.
     Ve stejnou dobu si velmi dobře vedla defenzíva soupeře k ničemu nepustila. Spectým neproměnil pokus o FG a jeden pokus o extra point.
     Druhý zápas - ztráty kvality jsou výrazné. Zranil se Mike Gillislee a zatím nevíme, jak rychle se bude schopen dostat z otřesu mozku. Jistě si všichni vybaví loňské peripetie Karlos Williamse.
     Někteří wide receiveři, především Jarrett Boykin září v přípravě, ale v utkání nejsou schopni to prodat. 
     FB Jerome Felton byl ve výborné šanci a na gólové lajně fumbloval.
     Naši kickeři prochází evidentně vleklou krizí, která se připlížila z minulého roku. Oba hráči - Carpenter a Gay se netrefili po jednom pokusu z blízké vzdálenosti, ale chyba se dá přičíst také long snapperovi.
     Brandon Spikes je stínem hráče z předloňska, nestačil rychlostně a pokud zasáhl, nehledě na to, jak rozložitou má postavu, svůj tackle minul.
     V ofenzívě se ukazuje, jak moc je důležité, aby se nezranily některé opory týmu: Taylor, McCoy, Clay...bohužel nemáme v sestavě adekvátní náhradu.
     Defenzíva všechny překvapila. Ryanové jako by čerpali z bezedné studnice talentů. Navzdory velkému počtu ztrát hrála obrana výborně.
     Celkově nejlepším hráčem na hřišti byl ER Jerry Hughes, který byl k neudržení. toru a byl hodně agresívní.
     Ukázali se také další hráči z defenzívy: DL Jerrel Worthy, OLB Bryson Albright, slušně zahrál také LB Kroy Biermann, který byl s 5-2 tackly nejproduktivnějším obráncem Bills.
     Ofenzíva: nejlepším hráčem Bills byl jednoznačně LeSean McCoy. Byl k neudržení, výborně sbíhal a ukazoval velkou dynamickou rychlost. Soupeř vůbec nebyl schopen udržet Marquise Goodwina, který byl schopen se vždy uvolnit.
     Tyrod Taylor odehrál přesně to, co jsme od něj čekali. Zpočátku kopíroval svou hru z loňska, ale později přidal do svého arsenálu také pasovou hru na střední vzdálenost, zejména na sbíhajícího McCoye.
     Slušně hrála ofenzívní lajna, ale pouze z hlediska protekce, nikoliv z hlediska prosazení běhové hry. 
     Jako slušná záloha se předvedl EJ Manuel, který svým výkonem předčil Cardale Jonese.
          Jsem velice spokojený. Možná se budete divit, ale nejde o výsledek. Bylo mi dost šuma-fuk, jestli naši vyhrají nebo prohrají. Pochopitelně, pro hráče je potěšující, že vyhráli a ještě lepší, že vyhráli s nulou. Je to pro ně znamení, že jsou na správné cestě a že dělají svou práci dobře. Takováhle výhra je pro ně povzbuzující.
Já byl ale hlavně rád za pár jiných věcí: nikdo se nezranil, obrana asi možná opravdu bude mít hlavua patu, Tyrod Taylor je hráč, za kterého jsme zbůhdarma nevyhodili peníze.


 Přeju všem