Preview: Sezóna 2016 - Cincinnati Bengals

02.09.2016 06:03
Preview

Adam Křepinský
Bengals vypadali v sezóně 2015 jako jeden z favoritů na Super Bowl a Andy Dalton našel schopnost podávat konzistentní výkony. To se mu v minulosti moc nestávalo. Nakonec se Bengals nepodařilo uspět v playoffs, což je poslední roky tradicí, ale soupiska má stále svou kvalitu. Co tedy Bengals udělali během offseason?
Kdo přišel?
WR Brandon LaFell, S Taylor Mays, LB Karlos Dansby
Kdo zůstal?
CB Adam Jones, s George Iloka, WR Brandon Tate, DT Pat Sims, DT Brandon Thompson, OT Eric Winston, LB Vincent Rey.
Kdo odešel?
LB A.J. Hawk, WR Mohamed Sanu, WR Marvin Jones, DE Wallace Gilberry, S Reggie Nelson, CB Leon Hall, LB Emmanuel Lamur, OT Andre Smith.
     Zřejmě nejlepší věc, která se Bengals během offseason podařila, bylo udržení většiny secondary. Na konci kontraktu byli Leon Hall, Adam Jones, George Iloka a Reggie Nelson. Bengals mohli během pár dnů ztratit prakticky celou secondary, ale podařilo se jim přivést zpět Jonese a Iloku. Dá se říct, že tato dvojka byla zřejmě nejdůležitější z této skupiny.
     Příchod Karlose Dansbyho přínáší zkušeného linebackera, který stále hraje na vysokém levelu a má schopnosti v coverage, které jsou ceněné.
     Tým rovněž udržel další hráče, kteří přidávají šířku do týmu. Ztrátou je samozřejmě odchod dvou kvalitních receiverů, ale Bengals se na to zaměřili v draftu, takže to možná nebude tak velká rána. 
Koho si Bengals vybrali v draftu?
CB William Jackson III, WR Tyler Boyd, ILB Nick Vigil, DT Andrew Billings, OG Christian Westerman, WR Cody Core, S Clayton Fejedelem. 
     Jestli považujete Jalena Ramseho jako unikátního hráče v draftu, tak nejlepším čistým cover cornerem v draftu byl zřejmě William Jackson III a Bengals jej byli schopni získat ke konci prvního kola draftu. Více překvapujícím faktem je to, že hned další dva cornerbaci byli vybráni před ním. Jackson může hrát v man i zone schématu a jeho coverage známka na college byla fantastická.
     Tyler Boyd a Cody Core přináší posilu na pozici receiverů poté, co během free agency odešel Marvin Jones a Mohamed Sanu.
     Andrew Billings ve čtvrtém kole draftu se postupem času může ukázat jako největší steal draftu. Nebylo by překvapením, kdyby Billings vystrnadil ze sestavy a z pozice NT Domata Pekoa a upgradoval tak tuto pozici.
Jak jsou na tom tedy Bengals po offseason?
     Bengals udělali hodně dobrých věcí v offseason, ale rozhodně to nebylo perfektní. Několik dost kvalitních hráčů během free agency odešlo a nejvíce bude zřejmě cítit ztráta Marvina Jonese a Reggieho Nelsona. I když tyto hráče nahradili, tak budou hodně spoléhat na nováčky, kteří se musí předvést a tyto hráče nahradit za chodu. To se málokdy podaří od začátku a trvá to nějaký čas.
     Přesto se Bengals podařilo získat v draftu některé hráče, kteří mohou být postupem času hvězdami. Jedná se především o trojici Jackson, Billings a Christian Westerman.
     Tato offseason se pro Bengals může jevit jako úspěšná až po několika letech.
Můj názor a predikce:
     V tým Bengals hodně fanoušků věří, ale já tak optimistický nejsem.
     Running game nebude tak kvalitní, pokud se nevzpamatuje Jeremy Hill a v passing game všechno sám A.J. Green neutáhne, jestli bude mít zdravotní problémy opět Tyler Eifert.
     Myslím, že Andy Dalton hodně pocítí absenci Hue Jacksona a to se projeví na jeho výkonech. Nebude to tragédie, ale na playoffs to zřejmě stačit nebude. 
     Můj tip bilance je 8-8.
    
     Bengals podle mého velmi dobře draftovali, pokud pominu fakt, že platnost těchto názorů se pokaždé ukáže až s odstupem času. Myslím, že ale úspěšně vyvážili potřeby blízké a vzálené budoucnosti s okamžitými sezónními potřebami.
     Quarterback Andy Dalton je výborný a pokud zůstane zdravý, Bengals půjdou do play-off a jejich první soupeř je tentorkát nezastaví. Odešli sice Jones a Sanu, ale Dalton stále má na koho házet.
     Defenzíva Bengals bude patřit k nejlepším v lize. Jednu výhradu ale mám. V D-line by Bengals mohli mít větší zastoupení mladých hráčů. V příštím draftu jistě půjdou pro minimálně jeden top pick do D-line, nedivil bych se, kdyby pro dva. Z hlediska této sezóny může být pozdě. 


Odhad sezónní bilance: 10-6