review_chiefs

28.11.2017 16:08

V nedělním slunečním odpoledni se na stadiónu Arrowhead, domovském stánku týmu Kansas City Chiefs, utkaly dva týmy, které bojovaly proti sobě a také samy se sebou. S obtížnou situací se lépe vypořádali hosté z Buffala, kteří předvedli především výrazně zlepšený výkon v defenzívě. Bills vyhráli a vítězství je to v každém případě cenné, protože tým zůstává ve hře o postup do play-off, možná případně i na úkor svého nedělního soupeře. Výhru nemůžeme podceňovat, protože Chiefs není snadné porazit a v jejich domácím prostředí dvojnásob. Vítězství ale zároveň nesmíme přecenit, Chiefs si prochází složitým obdobím, selhává ofenzíva a dobře nehraje ani obrana. 

Výhra Bills se nerodila snadno. Upachtěnou hru obou ofenzív jsme mohli pozorovat už několik přechozích zápasů a bylo zřejmé už s začátkem zápasu, že tento souboj nebude výjimkou. Bills ale ukázali, že jejich ofenzíva je přece jen životaschopnější. Quarterback Tyrod Taylor předvedl přesně ten výkon, který sice nebyl nijak oslnivý, ale díky němu si Bills dokázali obstarat potřebné body, které je dovedly k úspěchu. Taylor hrál sice opatrně, ale byl schopen získat některé důležité první downy, díky nimž se ofenzíva udržela na míči. O-line byla schopna ho uchránit před vlažným passrushem Chiefs a slušnými invazívními bloky několikrát zajistila průchozí koridory pro running backy Bills. Taylor také dobře přihrával, předčil quarterbacka Kansasu Alex Smithe v podnikavosti, přehledu, byl klidnější a pokud si podržel míč, byl také v běhu úspěšnější. Oba quarterbacky zdobila a zároveň brzdila opatrnost při pasové hře, nechybovali ale také neriskovali, takže jsme se jediné výraznější chyby dočkali v závěru zápasu, kdy při posledním drivu Chiefs hodil Smith intercepci na pozorného cornerbacka Tre´Davious Whita. Můžeme tedy s klidem konstatovat, že Alex Smith, kterého ještě na začátku sezóny mnozí po prvních výkonech pasovali na kandidáta MVP, nezvládl svou roli tak dobře, jako billský quarterback Tyrod Taylor.

Lépe si počínal také spectým Bills než hráči stejné ekipy soupeře. Zajišťoval body z field gólů z rizikové vzdálenosti, poskytoval obraně dlouhé pole po vynikajících odkopech a kvalitním pokrytí druhdy nebezpečných returnerů Chiefs.

Největší rozdíl mezi týmy spočíval v defenzívách. Obě obrany zažily těžké časy a bylo otázkou, která defenzíva se vzpamatuje. Billská si vedla výborně. Vytvořila rozdíl ve hře. Byli jsme svědky oživení passrushe, který na Smithe až na pár výjimek vytvářel velký tlak, aktivně si vedla záloha, která doplňovala passrushe, dobře likvikovala v zárodku běhovou hru Chiefs a vypomáhala i secondary. Zadní voj billské obrany dobře pohlídal Travis Kelceho, který i tak znamenal pro defenzívu největší hrozbu. Defenzíva Chiefs pokračuje v hledání sama sebe. Rozdíl mezi defenzívami se projevil pokaždé, když bylo potřeba ubránit třetí down. Bills si v této činnosti vedli dobře a své oponenty výrazně předčili.

Buffalo Bills mají nyní stejnou bilanci jako Kansas City Chiefs, tedy 6-5. Boj o postupové pozice se opět trochu vyrovnal a zamotal.

Pro všechny fanoušky Bills, kteří si libují ve statistice a jsou zároveň pověrčiví máme drobnou zajímavost. Pokud Bills hrají venkovní utkání v modrých kalhotách, mají bilanci příznivou 2-0, v případě, že hrají v bílých kalhotách, jejich bilance je špatná, 0-4. Do dalších zápasů venku bude tedy důležité si především hlídat barvu kalhot. 

 

1. čtvrtina 
BUF  -  TD Z.Jones 11 yd. pas od T.Taylora (S.Hauschka kick) (9-58, 4:24)

2. čtvrtina
BUF  -  FG S.Hauschka 34 yd. Field Goal (6-28, 2:50)
KC   -  FG H.Butker 45 yd. Field Goal (5-32, 1:46)
BUF  -  FG S.Hauschka 56 yd. Field Goal (8-38, 1:40)

3. čtvrtina
KC  -  TD A.Wilson 19 yd. pas od A.Smithe (H.Butker kick) (9-85, 5:41)
BUF  -  FG S.Hauschka 49 yd. Field Goal (5-44, 2:27)

4. čtvrtina
-

Bills 16, Chiefs 10