říjen_hokej

03.11.2017 04:38

Rád bych psal o buffalském hokeji mnohem více, než se mi to reálně daří ale ani v blízké budoucnosti se to nezmění. Důvody jsou jasné: pokud mi zbyde čas na psaní pro fanoušky na stránkách www.bills-sabres.cz,  věnuji se probíhající sezóně footballových Bills, našinec (beru samozřejmě také Slováky za našince) nemá žádnou možnost získat v rodném jazyce rozumnou informaci o tomto klubu. Dalším důvodem, tím hlavním, je, že psaní o Sabres se věnuje kolega Viki. Problematice rozumí a svou práci dělá poctivě, spíše dokonce obětavě.

Trochu budu moci psát v roli záskoku, neboť pokrýt dvěma články (preview a review) porci 82 utkání je obtížný úkol a občas přidám článek až skončí footballová sezóna. Na začátku nového měsíce bych ale rád pokaždé zhodnotil zápasy toho předchozího. Uděláme si malou inventuru celého měsíce. Pokusím se v padesáti slovech definovat každý zápas Sabres v uplynulém měsíci. Součástí článku bude také krátké hodnocení měsíce z hlediska týmu a zároveň si oznámkujeme jednotlivé hráče. Článek zakončíme výhledem do příštího měsíce. Termín vydání článku bude přibližně do jednoho týdne z nového měsíce. Na změnu termínu vydání si vyhrazuji právo i když bych vás nechtěl nechat čekat dlouho - jen pochopte, že většinou mám starostí nad hlavu.

Vyjadřovat budu svůj osobní názor, pochopitelně ho ale může ovlivnit informace, kterou získám sledováním médii a hlavně poslechem rádia. Určitě narazíme na to, že budete mít jiný názor než já (hlavně u známkování hráčů), to ale není na škodu. Nemyslím, že mám patent na rozum, každý také má právo vnímat stejné věci různě a přikládat jim odlišnou důležitost a hodnotu. Ostatně máte možnost se k článku vyjádřit nevšedně férovým způsobem: pokud mi napíšete svůj názor na e-mailovou adresu uvedenou v patce stránek, nebo zareagujete v komentářích pod článkem či v diskuzi na facebookových stránek, text beze změny překopíruji přímo do tohoto článku. Pokud to bude názor obsáhlejší, rád ho dovybavím příslušným obrázkem, abych podtrhl jeho platnost.

Články budou dost osobité. Pokud použiji přirovnání či se jinak pokusím o - dejme tomu - humor, neodsuzujte mě jako cynika. Tím nejsem. Při fandění na hokeji bych nikdy nespustil pokřik: "Vyrovnat!", když tým prohrává o 5 branek. To není vtip, to je trapná ubohost. Za používáním vtipů stojí rozpustilost jako součást povahy - nejen mé, ale také sportu a jeho fandění. Být fanouškem je zavazující a vážná věc, ale jen do určité míry.  Pokud se nebude dařit, mohu kritizovat. Není jediný důvod, proč věci nenazývat pravými jmény. Nemám pštrosí povahu, ale také si nelibuji v beznaději. Nesnáším přístup: "čím hůře, tím lépe, alespoň se to bude řešit." Svět takhle nefunguje a to by měl každý rozumný člověk respektovat.

Říjen 2017 - Buffalo Sabres

Neviděl jsem všechna přípravná utkání, pouze ta, která byla nabízena na NHL.tv. Ve všech utkáních přípravy byli Sabres horším týmem, včetně těch, ve kterých výsledkově uspěli. Úplným vrcholem pak pro mne byl dvojzápas s Torontem. Byl koncipovaný tak, že top hráči obou týmů nastupovali v domácích zápasech, čili Eichel a spol nehráli v torontském zápasu a Matthews a spol nenastoupili do buffalské odvety následujícího dne. Alarmující bylo, že nás Toronto v obou zápasech přesvědčivě přehrálo. Ve všech herních činnostech. 

Tim Murray během svého působení u týmu Sabres zrealizoval 22 tradů. Na poli generálních manažerů mi profesně připomíná pistolníka. Sa