Šuptucet - 3/12

28.01.2016 16:16
Slavek Jindra


 

 

3/12

Buffalo Bills
 The Complete Illustrated History


Sal Maiorana

Sal Maiorana
předmluvu napsal Steve Tasker
Sal Maiorana komentuje dění v Buffalo Bills pro rochesterský deník Democrat and Chronicle už od roku 1990 a je nyní nejdéle sloužícím reportérem každodenních událostí v týmové historii a to samé platí i pro deník D&C. Navíc se věnuje práci pro radia v Rochesteru 1180-AM a 1280-AM a týdenní televizní zpravodajství, pondělní Thruway Sports Talk show. Nasal více než 20 knih, z nichž některé pojednávají o historii Buffalo Bills (Buffalo Bills nad Game of My Life, Memorable Stories of Buffalo Bills Football. Jako novinář získal řadu ocenění, stal se například držitelem ceny pronejlepšího novináře, Rochester Press-Radio Club Sports Writer of the Year, v letech 1993 a 2005. Se ženou Christine a dětmi Taylorem, Carolinou a Holdenem žije ve Walworthu.
     Steve "Seve" Tasker byl hráčem úspěšného týmu Buffalo Bills devadesátých let. Nastupoval jako hráč "pouze" spectýmu, ale ve své době byl nejlepším gunnerem napříč ligou. Nekompromisní a tvrdý a extrémně nebezpečný hráč byl stejně dobrý na obou stranách míče. 7x byl Pro Bowlerem, 7x All-ro, jeho jméno se skví na buffalské zdi slávy (Wall of Fame). Nyní Tasker spolukomentuje živé fotbalové přenosy z NFL pro televizní stanici CBS. Národ billských fanoušků se nevzdává naděje, že hráč bude uveden do fotbalové síně slávy (Hall of Fame).      
Vydalo nakladatelství MVP Books v roce 2010
Desing knihy Greg Nettles a LeAnn Kuhlmannová
fotografie: na obálce Joel Schnell, Joe Robbins, Getty Images
fotografie: mnoha autorů z Getty Images a AP Images, 
předmluva, úvod, prolog, 10 kapitol, přílohu rekordů a index, celkem 196 stran
doporučená cena v maloobchodu v USA: 30,00 USD
cena na objednávku bez dopravného: cca 40 USD
kniha je běžně dostupná
     V knize najdete předmluvu od Steve Taskera.
     Úvod o tom, jak autor začínal jako novinář píšící o týmu Buffalo Bills
     Prolog: Prehistorie Bills
     Kapitoly:

- Jdeme na to, Buffalo 1959
- Tohle že je pro-football? 1960-1961
- Lou, Cookie, Kemp a mistrovské tituly: 1962-1965
- Sbohem AFL! 1966-1969
- Chuť proher: 1970-1975
- Čas na změnu: 1976-1982
- Nové pády a nové začátky: 1983-1987
- Sérioví vrazi Super Bowlů: 1988-1993
- Sbohem velikosti: 1994-2000
- Ztracená dekáda: 2001-2009

Příloha: Zaznamenané výsledky Buffalo Bills
Index
     Obrovské množství barevných a černobílých fotografií. Jedná se o ilustrovanou encyklopedii převyprávěnou poutavým způsobem Sal Maioranou, takže fotografií je hodně, jsou velké a kvalitní. Můžeme na nich vidět všechny významné osobnosti buffalského fotbalu od počátků Bills až do doby vydání knihy, dále stěžejní momenty z důležitých utkání a také fotografie všech podstatných míst včetně starého a nového stadiónu.     
Musmetr: 
Parádní, výpravná kniha, ve které najdete systematicky a chronologicky seřazené všechny události z historie Buffalo Bills a také velké množství informací o nejvýznamnějších osobnostech spojených s Bills. Krásné velké fotografie, kvalitní papír, čtivý text. Prostě, tuhle knihu byste doma měli mít. Pokud to bude vaše jediná kniha o Buffalo Bills, budete mít o historii klubu slušný přehled. Řádky psané Maioranou se čtou jako dobře napsaná detektivka, popisný text vhodně prokládá přímou řečí a čtenáře neunudí. Na konci knihy si pak přijdou na své milovníci statistik. Jejich aktuálnost je ale smazána 6 lety.
Kdo se rozhodne knihu si pořídit, neprohloupí, za relativně málo peněz získá hodně dobrého čtení a skvělý obrazový materiál.