Šuptucet - 4/12

28.01.2016 20:11
Slavek Jindra


 

 

4/12

Legends of the Buffalo Bills 

Randy Schultz

Randy Schultz
     Randy Schultz je sportovním novinářem na volné noze již bezmála čtyřicet let. Během té doby napsal o dění minulém i přítomném v Buffalo Bills a v NFL pro tyto publicisty Shout!, New York Sportscene, Football Illustrated či Football Digest. Momentálně je vydavatelem NY Hockey OnLine Magazine a Western New York Hockey Report. Schultz napsal celkem deset knih, včetně jedné o našem legendárním hokejovém bránkáři Dominiku Haškovi, který velkou část své NFL kariéry strávil v brance Buffalo Sabres a byl za své výkony týmem Sabres uveden do hokejové síně slávy: Dominik Hasek: The Dominator. Schultz žije se svou manželkou Janet ve Wilsonu, NY.
Vydalo nakladatelství Sports Publishing, Skyhorse Publishing, Inc. v letech 2003 a 2015
Desing knihy Zach Arlan
fotografie: na obálce Doug Mills, AP Images
fotografie: ze sbírek F.H. Butler Library Archives a Special Collections v Buffalo State College, dále od Janet Schultzové, Bill Wipperta, AP/WWPd
úvod, 38 kapitol, celkem 158 stran
doporučená cena v maloobchodu v USA: 24,99 USD
cena na objednávku bez dopravného: cca 35 USD
kniha je běžně dostupná
     V knize je krátký úvod a pak se jednotlivé kapitoly věnují konkrétním osobnostem, spojeným s klubem Buffalo Bills.
     
     Kapitoly:

1960-Buffalo Bills, Ralph Wilson, Stew Barber, Butch Byrd, Elbert Dubenion, Cookie Gilchrist, Pete Gogolak, Jack Kemp, Paul Maguire, George Saimes, Billy Shaw, Ron McDole, Mike Stratton, Tom Sestak, Bob Kalsu, Bob Chandler, Joe DeLamielleure, Joe Ferguson, Tony Greene, Robert James, Reggie McKenzie, Lou Saban, O.J. Simpson, Jerry Butler, Jim Ritcher, Fred Smerlas, Jim Kelly, Kent Hull, Marv Levy, Andre Reed, Bruce Smith, Darryl Talley, Thurman Thomas, Van Miller, Ed Abramoski, Ernie Warlick, Tom Day, Terry Pegula.
     Každá z uvedených osobností je v knize vyobrazena minimálně jednou velkou černobílou fotografií. Úprava knihy je vynikající, některé fotografie ani protřelí fanoušci a čtenáři ještě neměli možnost vidět. Řada fotografií je umělecky na vysoké úrovni a přesahuje informační rozměr.
Musmetr: 
Krásná kniha. Všechny nejvýznamnější osobnosti Buffalo Bills v jedné, skvěle udělané knize. Vřele doporučuji. V žádné jiné knize nemá fanoušek možnost najít precizně zpracované osudy lidí kolem týmu Bills. Na knize se mi nejvíce líbí, že žádný hráč není odfláknut krátkou zmínkou. Autor jako by si řekl: čím méně je hráč známý, tím více o něm musím čtenářům povědět. Tak se stalo, že si každý fanoušek v této publikaci rozhodně najde mnoho objevných inforamcí, které neměl a pokud vím, ani nemá, možnost se dozvědět odjinud.