Šuptucet - 9/12

02.02.2016 04:47
Slavek Jindra


 

 

9/12

Tales from The Buffalo Bills Sideline

Joe DeLamielleure a Michael Benson

Joe DeLamielleure a Michael Benson
     Joe DeLamielleure patřil v 70-tých letech k největším oporám týmu Buffalo Bills. Dynamický tvrdý ofenzívní guard už ve svém prvním roku v dresu Bills posbíral mnohá ocenění pro nováčky v NFL. Navázal tak na své skvělé působení v college fotbale, kdy byl za výkony v týmu Michigan State jmenován do All-American. Buffalo Bills DeLamielleura draftovali v prvním kole v roce 1973 a ofenzívní lineman poté odehrál 185 zápasů v nepřetržité řadě. V letech 1975 až 1980 byl vždy jmenován All-Pro a All-AFC a stal se členem NFL All-Decade týmu sedmdesátých let. V roce 2003 byl uveden do fotbalové síně slávy (Hall of Fame).
     Michael Benson se věnuje sportovní novinařině a publicistice. Napsal sbírku profilových biografií o věhlasných sportovcích jako například Muhammad Ali, Wayne Gretzky či Lance Armstrong. Pracoval pro řadu sportovních redakcí a při realizaci mnoha projektů. Je autorem i dalších knih: Ballparks of North America, Winning Words, Dream Teams a několika dalších.
Vydalo nakladatelství Sports Publishing z Skyhorse Publishing, Inc. v letech 2007 a 2012
Desing knihy Tom Lau
fotografie: ze sbírek Joe DeLamielleura, Getty Images a AP Images
poděkování, úvod, 11 kapitol, doslov, epilog, rejstřík celkem 188 stran
doporučená cena v maloobchodu v USA: 19,95 USD
cena na objednávku bez dopravného: cca 25 USD
kniha je běžně dostupná
     V knize je poděkování, úvod, kapitoly a závěr s doslovem:

     Kapitoly:

- Ukazuji co umím
- Další nováčci
- Buffalo a jeho pobláznění fanoušci
- OJ
- Část o Tony Marchettim
- Stalo se mimo hřiště 
- Stalo se na hřišti
- Stalo se na cestách
- Trenéři
- Stadión
- Hra je u konce
     Fotografie: 25 černobílých fotografií
     Zobrazeni jsou: Joe DeLamielleure (10, včetně ze soukromí), Ralph Wilson, Merv Krakau, Joe Ferguson, OJ Simpson, Electric Company, Buffalo Jills, Jim Ringo, článek Jim Bradhama z Clevelandu, Jim Kelly, James Lofton, foto NFL Blocker Award pro rok 1973
Musmetr: 
Jedna z nejmilejších knih, které jsem kdy četl a jejichž autorem je bývalý profesionální fotbalista. Mohutný a od přírody tvrdý muž s podivuhodnou jemností, báječným postřehem, smyslem pro humor, shovívavým nadhledem a vrozenou dobrosrdečností glosuje boje na hřišti i události za oponou hráče fotbalu. To je kniha, kterou si užijete. Přečtete ji za jedno deštivé odpoledne ale budete se k ní vracet znovu a znovu za každého počasí.