Takurčitě 2015 Week 12

04.12.2015 05:33
"Vašich příspěvků se tentokrát sešlo méně, což je ale logické. V utkání Bills-Chiefs na sebe narazily dva nízkozájmové týmy.  Ale to nevadí, stále je co komentovat. V době, kdy se v komunikaci rozmnožily zkratky, protože je lidem zatěžko se vyjádřit vlastními slovy a při popisu pocitů jim stačí použít zkrácenou předdefinovanou rutinu jako ´LOL´, či ´OMG´, dosahuji konečně poznání, že těžko mohu dlouhodobě pádlovat proti proudu a musím se přizpůsobit. Mám pocit, že trochu ubližuji jazyku, ale nedá se nic dělat:
Tohle je pro mne mantra dneška na stránkách
NFL.cz:
´NNNN´!
Zazářili a Zklamali - week 11
Reakce na následující příspěvky je v diskusanci

Těsně pod pódiem:

Lékaři NFL v zápase Rams@Ravens – NFL nám už několik let servíruje to, jak neskutečně dbá na zdraví hráčů, zejména ve vztahu k otřesům mozku. Ono jí ostatně po aféře s Juniorem Seauem a žalobami, které na mimosoudním vyrovnání přišly ligu na stovky milionů dolarů, ani nezbývá. Neustálé prohlídky, nepuštění na hřiště žádného hráče, který se jen trochu bouchne do hlavy, a pak přijde tohle… Pustit na hřiště Case Keenuma, jenž by po megaráně do hlavy, kterou inkasoval, potřeboval k tomu, aby trefil za centra slepeckou hůl a psa, to byl opravdový majstrštyk. No pan Goodell má zaděláno na další bolesti hlavy – ne od hitů protihráčů, ale od úderů právníků protistrany

Grizzlyho věštecká koule - week 12

Bills@Chiefs

Tvrdá, škaredá a neľútostná bitka obrán. Pochybujem, že padne veľa bodov. Po tom ako sa zranil Karlík a s behovou hrou náčelníkov to vyzeralo zle nedobre, tak sa nejako zmátožili, dali dokopy a opäť sú v hre o playoff. Hraju tichúčko, nenápadne, ale zato efektívne a prináša to aj výsledky. Dôležité je, že Alex konečne našiel na ihrisku aj svojich WR netlačí to všetko iba cez RB a TE. Bills trpia chronickou chorobou zvanou RexRyanoitída. Túto chorobu som tu už raz spomínal. Je to dobrý tréner, ale pod jeho vedením tím prechádza sériou rôznych premien a metamorfóz, že jeden nevie v akej konkrétnej fáze sa nachádza. Ono je to o to horšie, že tie premeny sa dejú počas zápasu aj niekoľko krát a to potom ide človeku hlava prasknúť.

CHIEFS

koppe napsal před 5 dny:odpovědět
 
Rex Ryan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tipy na výsledky zápasů - week 12
dalid napsal před 5 dny:odpovědět
 
Velka vdaka za rozbory v podcaste aj v Takurcite, pre mna je to taka mala skola futbalu. Prekvapil ma tvoj optimizmus ohladom tipu na zapas s Chiefs, tipy v cryst ball a kurzy nam moc sanci nedavaju samozrejme verim, budem fandit a vsadil som si na Bills (s handicapom +13,5 ;) ), ale asi sa zajtra po dlhom case prinutim ist do kostola :)
Slavek J napsal před 5 dny:odpovědět
 
Neboj, naši to zvládnou.
Kvůli fotbalu asi do kostela chodit nemusíš.
Luc123 napsal před 5 dny:odpovědět
 
Po masakru na thanksgiving opravdu nevím co čekat o zbytku kola. Kdo si chce vsadit, nechť sází proti mě, šance na úspěch je docela slušná. V tomto kole jsem to al takto. Eagles - Cowboys - Packers - Vikings, Begals - Texans - Colts - Cahrgers - Chiefs - Jets, Raiders - Giants - Cardinals, Seahawks - Patriots a Browns.
kraken1984 napsal před 4 dny:odpovědět
 
Bills jedou na Play off:)
Luc123 napsal před 4 dny:odpovědět
 
Chiefs hrají také velice dobře. Dnes se mi líbí oba týmy, ale nejlepší je Watkins ten je úžasný. V minulém kole ho ale Butler vymazal, což jen ukazuje jak nahoru tenhle kluk šel.
Co zaujalo Bogase - week 12

5. V důležité bitvě o poslední postupová místa do playoff z konference AFC Chiefs zvítězili nad Bills 22:30. Náčelníci vyhráli pátý zápas v řadě. Quarterback Kansasu Alex Smith zkompletoval 19/30 přihrávek pro 255 yardů a 2 touchdowny. Jeremy Maclin zachytil 9 přihrávek pro 160 yardů a 1 touchdown. Running back Spencer Ware naběhal z 19 pokusů 114 yardů a 1 touchdown. Z řad Buffala zaslouží pochvalu Tyrod Taylor a Sammy Watkins. Taylor zkompletoval 21/38 přihrávek pro 291 yardů a 3 touchdowny. Watkins zachytil 6 přihrávek pro 158 yardů a 2 touchdowny.

Souhrn nedělních zápasů – week 12

Kansas City Chiefs 30-22 Buffalo Bills

Chiefs prohrávali s Buffalem ke konci prvního poločasu 10-0. V zápase už tak ztratili svého nejlepšího hráče Justina Houstona a na yardy prohrávali s Buffalem 202-29. Poté ovšem taktovku absolutně převzala ofenzíva Chiefs vedená skvělým výkonem Jeremyho Maclina. Maclin několikrát za sebou ničil Ronalda Darbyho pro 160 yardů a 1 TD. Darby také selhal při touchdownu Travise Kelceho. Rozdílem v tomto zápase byl Maclin a running game Chiefs. Chiefs mají momentálně bilanci 6-5 a jejich šance na wild-card pozici v AFC jsou stále větší. Jak vypadalo posledních šest drivů Chiefs? Touchdown, touchdown, neproměněný field goal, touchdown, field goal, field goal, zdržování času. Na obou stranách jsme mohli vidět hodně zraněných hráčů. Hned tři hráči z ofenzivní lajny Chiefs se v zápase proti Bills zranili, včetně Erica Fishera. Když ovšem přišlo na lámání chleba, tak ofenzíva Andyho Reida předčila defenzívu Rexe Ryana. Spencer Ware naběhal 115 yardů a Alex Smith přidal 35 yardů po zemi. Ryan a jeho kolegové nemohli vyčerpat možnosti opakování záznamu hůře. Ani jeden ze dvou challengů nevyšel a když byly plays, které měly jít v jejich prospěch, tak se Bills challengovat nerozhodli. Chris Hogan zcela viditelně zachytil pass, který by udržel jejich závěrečný drive naživu. Rozhodčí ovšem udělali špatné rozhodnutí a rozhodli, že se nejednalo o catch. Rex to udělal o to horší, když tuhle situaci nechtěl přezkoumat u videa.

Reakce na následující příspěvky je v diskusanci
Adams napsal před 4 dny:odpovědět
 
To bude teď hrůza, fanoušci Patriotů neuznají nic, ani dobrý výkon Denveru, ani svou porážku, ještě možná budou vinit soupeře ze zranění Granka. Uvědomte si, že dělat rozhodčího v NFL je nejtěžší práce na světě, všechno se děje tak rychle, a na fauly nemůžou používat video, musí se rozhodnout během sekundy. Navíc zápas ve sněhu, vše je hůře vidět, pokud má obránce Patriotů ruku na rameni, tak to klidně může i vypadat jako jasný holding z pohledu rozhodčího. Že vy to z tepla domova a po 3 opakovačkách vidítě jasnou chybu, to je věc jiná.
Daniel Prekop napsal před 4 dny:odpovědět
 
Zebry odviedli svoju pracu v denveri dokonale... hadam budu nejake premie z front office nfl.. inak je uplne jasne ze zebry dostali onstrukcie posudzovat gronka inak..jednoducho kedze cb alebo lb ho nevie stopnut tak pomoze zebra..nemam slov..ak toto ma byt dobry football ktory je vyrovnany dokonca vdaka nadpraci panov v pruhovanom tak diky.. inak broncos lahucko overrated..bez tych hracov co nam chybali som cakal ze nasu passing game budu dusit...
Co zaujalo Doktora – week 12

6. Chiefs vyhráli 5. utkání v řadě, a to i přesto, že se jim začátek utkání s Bills vůbec nevydařil. Nenápadně se tak prokousali na wild-card pozici a potvrdili, že jsem je do svého power rankingu zařadil minulý týden oprávněně. Tenhle týden budou patrně ještě výš. Nemalou komplikací by ovšem mohlo být zranění jejich defenzivního esa Justina Houstona. Počítám, že už teď se celý Kansas modlí za to, aby bylo jeho koleno v pořádku

Reakce na následující příspěvky je v diskusanci
Luc123 napsal před 2 dny:odpovědět
 
Tuto neděli jsem si dal po dlouhé dobbě RedzonTV a docela to byla sranda jen nevím jaký zápas jsem vlatně vidět, Ze záznamu jsem viděl už všechny ostatní. Hodně se mi líbil zápas Chiefs s Bills, to byla krásná bitva a pro mě nejlepší zápas. Steelers a Seahawks byl také dobrý, ale ty obrany toho zase tolik nepředvedly. Ono NFL není jen o bodech. Zápas Pats se mi také líbil a nemyslím si že bychom byly nějak moc jiným týmem než v prvním kole. Zápas jsem měli mońohem více pod kontrolou než zápas s Giants nebo třeba Bills, ale paradoxně jsem prohráli. Ofenzíva není tak dominnatní v tuto chvílí ale rozhodně jsem neměli problém posunovat míč jak měli třeba Packers v Denveru.Závěr zápasu se nám nepovedl. Brok musel jít do dlouhých her a ono to vycházelo. Pachuť z těch penalt tam ale pořád je dost velká. Každopádně proti obraně Broncos v tom počasí jaké bylo si myslím že počet bodů byl dostatečný. Obrana tkaé hrála dobře až na posledních 5 minut takže jsem spíše spokojený ale nejvíc s tím že Gronk bude hrát v této sezoně a to je hlavní zpráv. Brady opět výborný a také to přežil ve zdraví.
Aneb diskuse a občas nějaká ta bota
Utkání Bills@Chiefs se mi také velice líbilo (nakolik se může líbit fanouškovi zápas, který jeho týmu patrně vystavil konečnou v uvažování o postupu do play-off). Nechtěl bych ho ale porovnávat s dalšími zápasy, co se fotbalové atraktivity týče. Například utkání Patriots @ Broncos či Steelers @ Seahawks (utkání v Seattlu ale dle mého mínění ovlivnil výkon rozhodčích), byla skvělá a také divácky velmi přitažlivá. 
Letošní výkony rozhodčích jsou nevyhovující. Začínám si připadat jako kafemlejnek, když to znovu a znovu opakuji. Základní problémy vidím dva:
a) výklad pravidel, který ve své podstatě vyloučil ze hry relevantnost přímého rozhodování na hřišti v debet současné vyspělé vizuální-záznamové technice
b) personální zajištění 
Nepochybuji o tom, že NFL vedená Roger Goodellem na tom pracuje a přijde rychle s tímto řešením:
a) otevřením diskuze o změně pravidel a následnou neodkladnou změnou pravidel
b) omlazením týmu rozhodčích na pozicích, na kterých postřeh, rychlé reakce a plné, dlohodobé soustředění, mohou zásadním způsobem ovlivnit úsudek a posléze i rozhodnutí ´ve hře´. Dále pak plnou profesionalizací rozhodčích a to navzdory vysokým výlohám s tím spojeným. Myslím, že miliardový průmysl NFL si bude umět finančně poradit. Ostatně - finanční ztráty způsobené sníženou hodnověrností rozhodování zápasů v NFL by mohly v konečném důsledku být vyšší, než investice vložené do plné profesionalizace rozhodčích.
Ke komentářům zápasu New England @ Denver:
Tyto dva příspěvky jsem vybral jako vzorek (jako opravdu malý vzorek). Celá diskuze se vesměs věnovala výkonu rozhodčích, zranění a také občas výměně invektiv. Jen menší procento příspěvků se týkalo fotbalu. 
Já tomu rozumím, nezbývá mi než to respektovat. Rád bych ale řekl, že podle mého názoru bylo utkání Patriots vs. Broncos jedním z nejlépe odřízených utkání v letošním ročníku ligy, které jsem měl možnost vidět. Myslím, že názor převážné většiny fanoušků Patriots může být mylně zkreslen událostmi v poslední čtvrtině hry, kdy byly takřka všechny sporné situace rozhodnuty v neprospěch New England.
Souhlasím. Toto je fatální selhání.
Věta - ´začíná válka o přežití a holou existenci fotbalu´ může znít docela přehnaně, když se v něm momentálně skrývá tolik emocí a hlavně točí tolik peněz,  a já se nebudu snažit, abych vás přesvědčil o tom, že zcela a naprosto přesně vím, o čem mluvím, když je řeč o zániku fotbalu jako sportu, byť o tom mám jasnou a přesnou představu, kterou jsem zdědil, se kterou jsem po léta nesouhlasil, ale před jejímiž autory musím zpětně hluboce smeknout. Jsou věci neodvratitelné a tohle je jedna z nich.
Problematice určitě budu věnovat jeden z podcastů v offseason.

     Nyní jen, prosím, přijměte jeden údaj a jednu zaběhlou hlášku:
V současné době je v USA v lékařské péči se střednědobými či dlouhodobými zdravotními problémy celkem 2,343.000 (zaokrouhleno, ale raději to napíši slovy jako na složence, aby nebylo pochyb o počtu - ´Dvamiliónytřistačtyřicettřitisíc´) pacientů, u nichž diagnostikovaná choroba či zhoršení zdravotního stavu přímo souvisí s otřesem(y) mozku při hraní fotbalu na všech úrovních (profi, college, HS, GS, amatérsky).
A hláška: ´Už ani bývalí hráči fotbalu nejsou tak blbí, aby nechali svoje děti hrát fotbal.´
     
     První opatření se začínají objevovat: Děti ve věku od 9-12 let mohou z 9 hodin (průměrná doba týdenních tréninkových dávek) věnovat jen třetinu kontaktní formě. Je to dost? A hlavně - pokud by se i v jiných zemích rozhodli seriózněji věnovat fotbalu už od žáků (o čemž dost pochybuji, protože se o expanzi fotbalu intenzívně pokouší USA zcela neúspěšně již 70 let - mimochodem i o tom přichystám podcast na offseason), získají tyto země know-how v ochraně zdraví dětí? Asi těžko, pokud se sami nepostarají.
     Co dál? No, já v tom mám jasno. Peníze a tradice je brutální spojení a jak říkal pan Einstein: ´Intelekt by neměl být modlou.´
     Jenže nakonec intelekt vyhraje, protože ať se nám to líbí nebo ne (a my si většinou nalháváme, že se nám to líbí, než to přinese nežádoucí změnu), začíná v rostoucí míře prosakovat do americké politiky a především zákonodárství. Zbytek si laskavě domyslete sami.