Takurčitě 2016 Offseason/2

20.03.2016 06:43
"Zdravím vás. Offseason je v plném běhu. Generální manažer Bills Doug Whaley jednou použil hezkou úvahu, o kterou se s vámi rád podělím. Tři skupiny kolem fotbalu to mají každá trochu jinak. Hráči mají sezónu, když se začínají hrát zápasy, vedení a skauti začínají svou sezónu, když hráčům sezóna končí a fanouškům sezóna nekončí nikdy.
Jako obvykle jsem si pečlivě pročítal články na
NFL.cz, vaše komentáře tamtéž a všechny, které se v únoru týkaly Bills, fanoušků Bills jsem si vybral pro tento článek. Některé jsem si dovolil okomentovat.
Příspěvků bylo v únoru málo, takže jsem si vypomohl několika fanouškovskými komentáři z diskuze na buffalském sportovním rádiu
WGR550.


 
V Pro Bowlu zvítězil tým Michaela Irvina
Reakce na následující příspěvky je v diskusanci
Slavek J napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Patriots v PBowlu - "Mamvpičigate".
punisher napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Presne ako Bills v play off, radsej budu mat dlhsiu dovolenku...najskor zisti dovody neucasti a potom pis...
Slavek J napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
No sláva, konečně nějaký příspěvek o Buffalo Bills.
AlešJets napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
vy aby jste se nehádali.. Slávek má pravdu... prostě se na to vaši hráči vykvajzli... promiň ale když vidím Bradyho jak je v posilovně tak proč v neděli nehrál Pro Bowl.. to mají vaši hráči nějakou vyjimku aby nehráli exhibici... nedutknutelní musí vyhrávat a žádný podřadný Pro Bowl je nezajímá... příště bych je vůbec nevolil, když nemají v sobě ani špetku slušnosti dojet na Havaii a hrát ... jeden nebo dva ze slušnosti dorazit mohli.. to mi nevymluvíš, že 10 hráčů má zranění!!!! 
Hergot to jsem se zase vztekl 
Omisir napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Tak tohle bylo velice vtipné..To musí uznat i Buddyholy..:-D
Buddyholy napsal před měsícem:odpovědět
 
Keby som napísal taký výraz ja napríklad na Rodgersa (probowl som nevidel, ale zdá sa mi,že nehral), tak mám 10 palcov dole a od GREENhorna nejakú "hoch" poznámku. Ale keďže mám rád GB tak Ti dám teraz za .?!.. pravdu? Ale myslím si, že keby som mal takú dlhú sezónu asi by sa mi veľmi nechcelo hrať a fanúšici? Keď sú tam zastúpení v takej miere ako vy (s bratríckym táborským Enougherom v pomyselnom čele) asi by im Brady ani nechýbal, iba tak na bučanie. Ale v starších sezónach by aj mohol dojsť, ale Ben Affleck a ich spoločné pipky, no kto by tomu odolal.
pipo05 napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Ales to napisal presne - chrapunsky pristup a neucta voci fanusikom!
onpav napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Koukám, že už tě poslední kolo zákaldní části definitivně přebolelo a zase jsme ti trnem v oku jako vždy ;)
potkan napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
ked mohli dojst aspon dvaja z hracov cardinals, ktori predpokladam tiez nemali po minulom vikende nalady na rozdavanie, tak skutocne mohol od tych fiflen prijst aspon niekto.
Obi1Kulinobi napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
brady je hitnuty 17x v jednom zapase, po zapase v Miami sotva chodi  a ty ho chces posilat na hawai?
o gronkovi snad nemluve...
a malcolm u toho uznavam ze nevim duvod
AlešJets napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Jo.. Bradyho a Gronka to beru ale u ostatních pochopení nemám 
onpav napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Pěkný název :-) Jaké tresty navrhuješ? Já to vidím na vyloučení našich hráčů z hlasování do PB v příštím roce a odebrání 20 % obdržených hlasů v roce následujícím (Brady jako recividista 50 %).
AlešJets napsal před měsícem:odpovědět
 
vyloučit z celé NFL a nahradit je Brno Alligators... jednu výhodu by to mělo do Brna by jezdili Jets což se mi hodí :-D :-D
onpav napsal před měsícem:odpovědět
 
A co myslíš, že by se dělo. Hráče by angažovaly jiné týmy, Belichicka nejspíše taky (třeba opět Jets a tentokrát by tam vydržel déle :) a Ty bys stejně měl koho nesnášet ;) A jseš si jistý, že byste Brno Alligators porazili? Jako pokud by o nic nešlo, nejspíše jo, ale v rozhodujícím zápase sezóny? ;)
AlešJets napsal před měsícem:odpovědět
 
Tak to byla od tebe vyloženě podpásovka... to bylo jedovaté! :-D ... po posledním weeku nenůžu říct jo ... takže říkám nevím! :-D
onpav napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Musíš naše hráče chápat, rok co rok hrají minimálně do konce ledna, taky si musí aspoň na chvilku od AF dát voraz...
AlešJets napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Opravdu ten týden na Havaii u moře by jim vyloženě uškodil... ten týden to přežiju pak mám minimálně 2 měsíce oraz od sezóny, takže... nehledě na to, že je to jejich zaměstnání
onpav napsal před 2 měsíci:odpovědět
 
Jenomže borci z ostatních týmů už jsou po sezóně odpočatí (min 14 dní pauza, to i prohra přebolí), naši borci mají v sobě čerstvou hořkost z toho, že letos selhali a sezóna je tak neúspěšná, to pak na nějaký sranda match nemáš náladu. A jejich zaměstnáním je snažit se získat Lombardiho trofej pro pats, a ne dělat ze sebe šaška na Havaji ;)
Marshawn Lynch ukončil kariéru Bohumil Rajchl 

Lynche si vybrali do svého týmu Buffalo Bills v 1. kole draftu 2007. Bývalý hráč univerzitního týmu California Golden Bears strávil v Buffalu čtyři sezóny. V řijnu 2010 byl vyměněn do Seattlu za právo volby ve čtvrtém kole draftu 2011 a právo volby v 5. kole draftu 2012.

V hnízdě Seahawks zažil znovuzrození a stal se důležitou součástí jejich ofenzívy. Během 6 sezón čtyřikrát překonal hranici tisíce naběhaných yardů za sezónu. V šesti zápasech playoff překonal hranici sta naběhaných yardů. O jeden stoyardový zápas v playoff více zaznamenali pouze 
Emmitt Smith a Terrell Davis. Čtyřikrát byl vybrán do Pro Bowlu a v roce 2014 získal se Sehawks prsten pro vítěze Super Bowlu. 

Lynch v letošní sezóně odehrál pouze sedm utkání, jelikož musel na operaci s tříselnou kýlou. Seahawks objevili místo něj dravou náhradu - Thomase Rawlese. 22-letý mladíček prokázal, že má dostatek talentu na to, aby se stal novým starting running backem Seahawks. Bohužel ve 14. týdnu základní části si zlomil kotník a zbytek sezóny strávil na marodce.



Lynch navždy zůstane v paměti fanoušků NFL jako running back, který dokázal “lámat tackly” a doslova běhat přes obránce. Jeho styl běhu nejvíce vystihuje 67-yardový touchdownový běh z Wild Card utkání 2011, ve kterém Seahawks porazili tehdy favorizované Saints (viz. video pod článkem).

Památné zůstanou i jeho rozhovory s novináři. Lynch velmi nerad komunikoval s médii a byl několikrát pokutován za to, že se neúčastnil povinných tiskových konferencí. Když už byl “nucen” poskytovat rozhovory, na každou otázku odpovídal: “Děkuji, že se ptáte." Další jeho oblíbená fráze byla: “Jsem tu jen proto, abych nedostal pokutu."

Co zaujalo Doktora – Super Bowl
Daniel.kr88 napsal před měsícem:odpovědět
 
Také se těším na příští sezonu hlavně jsem zvědavej na týmy na vzestupu jako jsou Oakland Raiders nebo Jacksonville Jaguars a Miami Dolphins hlavně už by to chtělo nějakou změnu a čerství vítr a nové týmy v play off jako třeba Buffalo Bills nebo Cleveland Browns no uvidíme co nám offseason přinese
tthom napsal před měsícem:odpovědět
 
Na offseason sa teším rovnako ako na novú sezónu. Scouting combine, to si nenechám újsť. FA bude tiež zaujímavé. Draft megaperla a keď sa ocitnem na draftparty, double megaperla :) No a ako bonus hodiny na Maddne... :)
formic napsal před měsícem:odpovědět
 
zrovna Dolphins podle me stagnují.. ten podpis Suha byla picovina.. Situace se zlepsi s prichodem Gase, ale Tanehill potřebuje mít daleko lepší o-line.. tam je podle mě velká slabina. Playmakery má docela solidní Landy patří k určitě k nadprůměru ligy a nováček Parker ke konci ligy ukazoval velkej talent.. Naopak Jags a Raiders můžou hodně zamíchat kartami v divizích.. Browns bych ani radsi nekomentoval :D ale treba se to zlepsi
Reakce na následující příspěvky je v diskusanci
Mecko III napsal před měsícem:odpovědět
 
tak tipnem AFC                             a NFC tymi           v PO pre buduci rok :D

Cleveland Browns                                       Los Angeles Rams
Buffalo Bills                                               Tampa Bay Buccaneers
Oakland Raiders                                         San Francisco 49ers
Tennessee Titans                                       Chicago Bears
Jacksonville Jaguars                                    Detroit Lions
Miami Dolphins                                           niekto z NFC East

no a povedz te mi kto by sledoval PO okrem Slavka a Doktora,Formica a par dalsich jedincov...??  :D :D
formic napsal před měsícem:odpovědět
 
no mohl sis tam hodit i tvoje Saints. :D protože třeba Bucks maj daleko větší šanci na play-off než vy a jestli najdou Rams nějakyho solidniho QB tak jsou jasny play off contender.. 
Mecko III napsal před měsícem:odpovědět
 
tak zvazoval som aj nad nimi, ale vyberal som podla umiestenia, tento rok + kedy bol naposledy dany tym v PO...
AlešJets napsal před měsícem:odpovědět
 
abych ti odpověděl roky kdy se tam tvoji vybraní dostanou  
AFC
1) N/A .. nemám páru
2) za rok
3) letos
4) za 3 roky
5) letos
6) Nikdy


NFC
1) za 2 roky
2) letos
3) za rok
4) za 2 roky
5) bez Megatrona to bude těžké ale on ho stejně Matty moc nevyužíval..
6) Giants 
Top 5 hráčů, kterým končí smlouvaJiří Robek

Buffalo Bills, G Richie Incognito: Jeden z mála šťastných příběhů v sezóně Bills bylo znovu-oživení kariéry Richie Incognita a jejich běhová hra byla s ním na hřišti jednoduše lepší než o rok dřív.

mates007 napsal před měsícem:odpovědět
 
možná Cordy Glenn z Bills?!?

a z jinýho pohledu....on a nebo Kelechi, když to neklapne,prostor máme :o)
Jirka (WeeklyQB) napsal před měsícem:odpovědět
 
Letos je to zatím dost slabota: A.Jeffery (CHI), M.Sanu, M.Jones (CIN), K.Benjamin (CLE), R.Matthews (MIA), J.Kearse (SEA), R.Randle (NYG), P.Harvin (BUF), B.Walters (JAX) ...

Na druhou stranu se už rozjiždějí cuty a tak budou zajímavá jména ještě určitě přibývat.
Bills updated salary cap and FA, draft situationSal Capaccio
Reakce na následující příspěvky je v diskusanci
Got Worse
After an 8-8 record and no playoffs for the 16th straight year, it is reasonable to opine that the Bills did nothing to improve their chances of reaching the playoffs this next season. Unless of course, Rob Ryan is the missing link. So, this is what you get, Bills' fans. Does Russ Brandon's salary count against the cap? 16 years says it all, folks. Why is he still around? Time for him to go chase girls half his age in another town.
WHY?
HOW CAN THE PATS RELOAD WITH TALENT AND THE BILLS STRUGGLE?THE PATS LOOK LIKE GENIUSES ON HOW THEY PUT TOGETHER PLAYERS TO BE A TEAM AND THEY DO IT ON THE CHEAP- THE KEY HAS TO BRADY- BUT HIS SALARY STILL IS ALOT OF THEIR CAP- AND WE THE RYAN BOOUYS TO MAKE MAGIC
WHY Ignore the 5 Ton Elephant in the Room ???
It kills me how the Bills ignore the obvious -- namely LeSean McCoy's BLOATED contract. "Shady" is a decent player (no argument), BUT he is NOT WORTH his OVERPRICED CONTRACT for a RB in today's NFL. It is that simple -- the NFL has evolved into a pass-centric league, and RBs are a dime a dozen. Even in the Bills' so-called "ground and pound" offense, we have a STABLE of quality RBs already -- and we haven't even yet looked at new (better?) ones that might be picked up in a later draft round, undrafted players, and/or players who get cut in training camp by other teams. If the Bills' "brain trust" of Whaley, Brandon, and Overdorf had not been asleep at the switch, they would have forced McCoy to restructure his contract into a more reasonable one for a RB, and we would have had the cap space $$$ available to have prevented divisional rival/nemesis New England from raiding Hogan from us ... and we would have some cap space to look at new deals for Cordy Glenn and/or Tyrod Taylor. The Bills "brain trust" FAILED, and MUST get their act together.
What about Rambo ???
Why are we are letting Bacarri Rambo walk ? I don't get it. He single handedly won the Bills 2 games. (Packers 2014 & Jets 2015) Since we cut McKelvin, I don't see Nickell Robey as the answer full-time in the slot. We could sign Rambo for cheap and let Corey Grahm work in the slot some with Robey. Please don't let Rambo slide off this roster !!!
Aneb diskuse a občas nějaká ta bota
     Patriots v PBowlu - "Mamvpičigate".
     Můj příspěvek byl krátký, ale vzbudil nečekaně mnoho emocí. Všem se dodatečně omlouvám, byl to pochopitelně vtip.
     Upřímně, je mi osobně jedno, jestli hráči Patriots na toto ut/set/kání hráčů jedou nebo nejedou. Umím ale pochopit, že mnozí fanoušci napříč celými Spojenými Státy, ale zejména ti bostonští (hlavně mladší) chtěli své hráče mezi ostatními vidět. Taky chápu to, že by je ještě mnohem raději viděli na hřišti o týden později (v tom se neliší svým přáním od fanoušků ostatních 29 klubů).
     Půjčím si jednu úvahu k citaci:
"A jejich zaměstnáním je snažit se získat Lombardiho trofej pro pats, a ne dělat ze sebe šaška na Havaji ;)"
     To samozřejmě není vůbec pravda. Jsou zaměstnáni klubem a jejich pracovní náplní je plnění všech povinností, které pro ně vyplývají z pracovní smlouvy s klubem (každý hráč je dále na dvou úrovních vázán smlouvou s NFL, dále smlouvou s hráčskou asociací a s agenturou, která ho zastupuje - z čehož všeho pro něho plynou další povinnnosti). Snaha o získání Lombardiho trofeje předváděním kvalitní hry na hřišti je jen jednou z nich (připouštím, že z prvního pohledu zdánlivě nejdůležitější - tou nejdůležitější je nicméně ochrana tzv. "dobrého jména klubu" a analogicky "dobrého jména firmy NFL", jako poskytovatele licencí). Hodně laicky a stručně shrnuto má tedy každý hráč ještě i další předepsanou práci: Reprezentovat klub na veřejnosti, trénovat a aktivně si chránit zdraví.
     Žádný hráč ale není smluvně vázán účastnit se utkání Pro Bowl, je nemyslítelné a krajně nelogické je za neúčast jakkoliv potrestat a já osobně si myslím, že je to tak správně. 
   
 Pěkný název :-) Jaké tresty navrhuješ? Já to vidím na vyloučení našich hráčů z hlasování do PB v příštím roce a odebrání 20 % obdržených hlasů v roce následujícím (Brady jako recividista 50 %).
      Před nějakou dobou se jednalo mezi NFL a hráčskou asociací o možnosti, že by účast v PB byla povinná a tato povinnost by byla smluvně ošetřena. Zástupci hráčské asociace ale přišli s velice rozumnou argumentací, ze které vyplývalo, že NFL těžko může mít právo sankcionovat hráče, kteří si léčí zranění po namáhavých zápasech play-off a zároveň je zcela logické, že žádný profesionální hráč si nenechá ujít příležitost a zároveň obrovskou poctu poděkovat fanouškům NFL za podporu a výběr do týmu pro PB.
     Pročítal jsem vzrušené názory na diskuzním fóru Patriots, které se zpočátku nesly v duchu: "Dobře jim to všem naši ukázali! Správně, že nejeli! Dobře jim tak!" Později se ale objevily poněkud pragmatičtější názory ve stylu: "Na našich 7 nominovaných hráčů mezi hvězdy NFL se těšili hlavně mladí a nejmladší fanoušci po celé zemi a úplně nejvíc všichni ti, kteří oddaně fandí Patriots."
   
 Účast v PB  je výsada, pocta, způsob poděkování především svým fanouškům a také způsob jak vyjádřit pokoru jako součást sportovního ducha, zejména pak schopnost vyrovnat se důstojně s prohrou. Trestat hráče Patriots za to, že této příležitosti nevyužili mi tedy přijde zbytečné.
     Mecko III: Tohle je moc hezký příspěvek a díky za něj. Možná tě překvapí, že já si myslím, že by to sledovanost fotbalu prakticky neohrozilo. Naopak by to bylo velké oživení, fanoušci uvedených klubů si boje po řádné sezóně tak často neužijí a proto by play-off vzbudilo obrovskou pozornost a věřím dokonce tomu, že by se zachvěly mnohé rekordy ve sledovanosti. 
     Máš asi pravdu, že na tuzemské frontě 
(a to jsi měl patrně na mysli), by sledovanost fanoušků mohla krátkodobě zareagovat nepříznivě. Ale opravdu jen krátkodobě, protože větši rozmanitost by přilákala více diváků, fanouškům dnešních týmů-stálic by se po fotbalové kvalitě, kterou by tedy představovaly jiné týmy, zastesklo a na play-off by se dívali. Nové týmy v play-off by si našly nové fanoušky a podíly fanoušků by měly trochu přirozenější podobu, než je tomu nyní, kdy jsou fanoušky logicky upřednostňovány týmy, kterým je cesta k nim díky aktuálně kvalitním výkonům více otevřena. Celkově bych tedy play-off v podobě v jaké jsi ho nastínil, bral všemi deseti. 
     Vycházej ze základního předpokladu, který v momentální situaci vytěsňuje aktuální výkonnostní stav všech týmů, že by se jednalo o celky, které jsou nejlepší a z toho důvodu jsou zaslouženě v play-off. Mají nejlepší ofenzívy a nejkvalitnější defenzívy. 
     Skutečně bys nechtěl vidět v SB čtyřmiliónové fotbalové běsnící Chicago na nohou v utkání proti Buffalu, kde by se život zastavil a kde by ti v každý trafice byli lidi schopni vyjmenovat sestavu? 
     Úvaha (byť z legrace míněná) naráží na základní fakt: mnozí fanoušci by byli ochotni si najít kvalitu, byť by nebyla na první pohled garantována velkými jmény. 
     Doktorovi bych moc přál, aby se Lions do Super Bowlu dostali, protože tam ještě v historii NFL nikdy nebyli. A přál bych to pochopitelně i Bills. Ze čtyř pokusů za sebou (to se ještě nikomu v historii fotbalu nepovedlo) jsme vždy vyšli s prázdnýma rukama (to se povedlo také Vikings).
     V horrorovém scénáři by se v Super Bowlu střetli Detroit Lions s Buffalo Bills a zápas by sledovalo jen pár lidí. No, mne jsi nevyděsil, občas se dobrovolně bojím rád.
     Hezky zareagoval Aleš, když napsal stejně graficky upravenou tabulku se svým odhadem. Všechno je možný. 
     Reaguji tady na některé příspěvky z diskuzních fór Bills a omlouvám se, ale nechtělo se mi je překládat.
1) After an 8-8 record...
     Ano je to tak - 16 let je dlouhá doba. Ano, také já mám frustrující pocit, že kroky, které podniká naše vedení, jsou nedostatečné nebo dokonce kontraproduktivní. To ale není objektivní nýbrž subjektivní názor. Je to o důvěře a víře obecně. Zároveň totiž věřím, že se celé vedení a trenéři snaží udělat maximum.
    Jak se do této úvahy autorovi zamotal Russ Brandon netuším. Jakkoliv očerňovat jeho jméno tímto způsobem mi připadá nemístné. Je potřeba připomenout, že Russ Brandon hrál jednu z klíčových rolí při prodeji týmu Kim a Terry Pegulovým. Pegulovi ho také učinili prezidentem obou svých týmů v Buffalu - Bills i Sabres. Má mé díky uznání a respekt.
2) HOW CAN THE PATS RELOAD...
     Existují názory, že Bill Belichick měl s Bradym vyhrát nejméně 6 Super Bowlů, cokoliv méně je vlastně obrovský trenérský neúspěch. Tahle úvaha není hloupá, ale má základní logickou trhlinu. V NFL funguje řada kompenzačních prvků tak zásadní povahy a s tak dalekosáhlým dopadem na úspěšné týmy, že dlouhodobě se pohybovat na špici NFL je velice nesnadné. Ostatní týmy dostávají každý rok do rukou účinné nástroje a prostředky institucionální a organizačně technické povahy (rozpočet, FA, trade, draft), které jim ve zvýhodněné podobě pomáhají odstranit kvalitativní rozdíl.
     Za výsledky Patriots tedy stojí kvalitní práce Belichicka coby hodnotitele hráčova potenciálu, bez předsudků. Přínos pro tým postavený kolem Tom Bradyho je vždy prioritou. Fanoušci Bills nejsou jediní, koho výsledky Patriots udivují.

3) It kills me how the Bills ignore...
     Nepochybuji o tom, že někde na 1BillsDrive se sešli lidé, kteří měli na programu diskuze plán "B", který obnášel i přebudování McCoyova kontraktu (kontrakt L.McCoye na spotrac.com). Určitě k tomu dojde, otázkou nezůstává zda ale kdy.
4) Why are we are letting Bacarri Rambo walk ?...
     Mám stejný pocit. Prostě skutečnost je taková, že předloňská sezóna je zapomenuta, Rex Ryan tu nebyl. Hráče posuzuje podle výhradně sezóny 2015 a ta se Rambovi zdaleka tak nevydařila jako ta předloňská (ostatně jako celé obraně). 
     Všichni fanoušci jsme zaskočeni s jakou lehkostí Bills přichází o největší opory defenzívy z roku 2014 - úžasně hráli Mario Williams, Nigel Bradham, Leodis McKelvin, Da´Norris Searcy a třeba i vzpomínaný Bacarri Rambo. Searcy byl odejit již loni a jeho absence byla znát. Letos je odliv mnohem větší, přechod na 3-4 vyžaduje oběti, doufejme jen, že na obětní oltář nepadnou zbytky kvality, pro kterou byla defenzíva Bills před příchodem Ryana obávána soupeři.
Ale pěkně popořádku: Pojďme dát Ryanovi nezaujatě šanci. Tím musíme začít.