work1

07.10.2017 06:46

Rozhodčím bude R135 Pete Morelli s týmem:

R 135 Pete Morelli
U 92 Bryan Neale
DJ 22 Steve Stelljes
LJ 47 Tim Podraza
FJ 126 Brad Rogers
SJ 41 Boris Cheek
BJ 12 Greg Steed

Hrát se bude na Paul Brown Stadium s kapacitou 65.515 diváků.

Ještě před začátkem sezóny jsme debatovali o tom, kolik utkání Bills mohou vyhrát. A také kolik by jich měli vyhrát, aby mohli konkurovat svým soupeřům v honbě za výhodnou pozicí pro draft 2018. Odhady se pohybovaly od 2 do 7 výher. Teď je situace odlišná, Bills se s bilancí 3-1 prozatím vyhřívají na prvním místě své divize.
Je fajn, že kouč Sean McDermott a hráči se k podobnými úvahami nezatěžovali. Ti, kteří obavy neunesli a báli se fiaska, wide receiver Anquan Boldin (odešel raději do sportovního důchodu a vzápětí nabídl své služby Patriots), jsou pryč a ostatní opravdu tvrdě pracují. Nyní porazili loňského mistra národní konference a předtím předloňského vítěze Super Bowlu. Úvahy nás navíc vrací do druhého utkání ligy a závěrečného drivu, který se mohl vyvíjet trochu sťastněji pro ofenzívu Bills a ti by nyní stáli na perfektní bilanci 4-0.
Každý týden ale stojí před týmem Bills nová výzva. Tým měl pár zraněných hráčů i v předcházejících zápasech, ovšem nyní přituhuje, zraněných hráčů přibývá a bude se s tím potřeba vyrovnat.
"Věřím tomu, že pro úspěch týmu je důležité udržet si přehled a odstup," říká HC McDermott "pokud se něčemu věnovat, měl by to být proces. Plně se oddat procesu, který povede tým k výhrám."
Tohle není něco, na co slyší fanoušci Bills rádi.  Už si toho museli o změnách k lepšímu, výstavbách týmů, trpělivosti a dalších hloupostech vyslechnout příliš. Chtějí skutky, chtějí mít radost z výher. Nyní jsou konfrontováni s tím, že  Bills nastupují cestu složenou ze tří základních fragmentů: dobrá komunikace, soustředění se na detail, proces změn. To jsou fragmenty, kterým se musí každý hráč i člen realizačního týmu podřídit. Pokud s tím má problémy, nezáleží na tom, jak je talentovaný, kolik má odehráno, kolik do něj bylo v minulosti investováno z budoucnosti klubu. Prostě jde z kola ven. Je to snadné, o výhrách a prohrách nerozhodují v konečném důsledku jednotliví hráči, to jen tak na první pohled vypadá. Výhra je výsledkem kolektivního snažení. Týmy Dick Jaurona, Chan Gaileyho, Doug Marroneho a Rex Ryana možná měly ve svých řadách více talentovaných hráčů, ale k úspěchu to nevedlo. Úspěchu nebyli ani na stopě. Musel přijít Sean McDermott, aby nám to vysvětlil a ukázal. Cesta určitě nebude přímočará, ale že tým jde správným směrem, o tom už nyní mezi fanoušky Bills pochybuje jen málokdo. Dalším milníkem na té letošní etapě cesty je boj o výhru v Cincinnati..
Obrana Leslie Fraziera se musí letos vypořádat s chaosem, do kterého ji uvrhl defenzívní mág Rex Ryan. Zatím se jí to daří skvěle, má v číslech lepší výsledky než mistrovší Bills z roku 54.
Útok se spoléhá na dobrou běhovou hru, schopnost Taylora uvést míč do play-action a neztratit ho. Taylor má také zatím překvapivě dobrou kompletaci pasů, nadále zůstává hrozbou pro soupeře, pokud se rozhodne pro qb-draw. Jeho průměr vzduchem je jen 186 yardů na zápas, ale má sedmý nejlepší pasový rating v NFL (100,7) a jeho celková bilance je 5 TD proti 1 INT při 99 pasových pokusech. Pokud si přičteme k jeho dobrým výkonům přítomnost RB LeSean McCoye, který je smrtelnou hrozbou ve volném prostoru, máme tu ofenzívu, která je sice nejpodceňovanější v celé NFL, ale v podstatě umí hrát fotbal na solidní úrovni.
"Dokáží být při 3.downech produktivní," říká kouč Cincinnati Marvin Lewis. "Taylor odvádí dobrou práci, je schopen sám míč posunout o pořádný kus. Míče odhazuje včas. McCoy je skvělý běžec. Mají platné hráče."
Jeden z těch letos spolehlivých ale bude v neděli chybět. Wide receiver Jordan Matthews, který má zatím průměr 16,2 yardu na catch (při 10 zachycených pasech), musel podstoupit operaci palce. A po propuštění WR Walta Powella je skupina receiverů opět o něco menší. Bills sice rychle podepsali Philly Browna, nicméně se stejně bude muset Taylor v pasové hře spoléhat hlavně na tight enda Charles Claye. A pochopitelně očekáváme, že bude kratší pasy odehrávat také na running backa LeSean McCoye.
Ačkoliv jsou Bengals v tabulce AFC-North až na třetím místě s bilancí 1-3, jistě se nebudou chtít vzdát možnosti pokračovat v obratu sezónu a využít toho, že ofenzíva Bills je oslabená. V minulém weeku byli jen kousek od udržení čistého konta proti Clevelandu a vypadá to, že jsou z nejhoršího venku. I díky defenzívnímu tacklovi Geno Atkinsovi obdrželi pátí nejméně bodů v celé NFL a jsou třetí v počtu sacků soupeřova QB s počtem 12.
Safety Bengals George Iloka říká: "Musíme prostě zastavit jejich běhovou hru a musíme je přinutit k zahrávání situací 3 a daleko. Každý týden je pro nás samotné velká výzva a snažíme se být tou nejlepší obranou na hřišti." Obrana Bengals ale málokdy mohla být lepší než obrana soupeřů, protože ta si mohla smlsnout na chybách quarterbacka Andy Daltona. Na druhou stranu, od prohry ve druhém weeku v Houstonu, kdy se novým ofenzívním koordinátorem stal Bill Lazor, zlepšil se i Dalton a konečně začíná připomínat toho quarterbacka, který v nedávné minulosti přivedl Bengals ke čtyřem účastem v play-off v řadě."
Ve dvou zápasech, kdy ofenzívní hru řídí Lazor, má Dalton pasový rating 124,1 a 146,0, což je impozantní. V Clevelandu zkompletoval 25 z 30 pasů pro zisk 286 yardů, 4 TD a 1 INT.
"Tenhle tým byl v poslední době v play-offs už dostkrát na to, aby ho nikdo nemohl podcenit či dokonce odepsat v této fázi sezóny kvůli bilanci, kterou momentálně má. To by byla velká chyba, je to hodně dobrý tým," říká kouč McDermott.
Třebaže se například běhová hra nedaří tak dobře. Nováček Joe Mixon je nejrentabilnějším rusherem s pouhými 2,6 yardy na pokus. Překonat tříyardovou hranici se Bengals nepodařilo ani proti rozklížené a otrávené obraně Browns. Nedá se moc předpokládat, že si výrazně polepší proti značně výkonnější defenzívě Bills.

 

Zdravotní stav týmu

Nenastoupí
LB Ramon Humber – palec
WR Jordan Matthews – palec
S otazníkem
CB EJ Gaines – tříslo (spíše nenastoupí)
CB Shareece Wright – záda (spíše nenastoupí)
S Micah Hyde – koleno (spíše nastoupí)
OT Cordy Glenn – noha/kotník (spíše nastoupí)

Klíče k výhře

1) Loni Bills porazili Bengals také kvůli tomu, že Daltonovi chyběl AJ Green. Nyní ale hrát bude. Hlídáním bude pověřen nováček Tre´Davious White. V posledních dvou kolech se musel vypořádat s Julio Jonesem, Demaryius Thomasem. Poradil si. Ovšem, jak se mu povede proti šestinásobnému Pro Bowlerovi, urostlému (193 cm), rychlému Greenovi, to zjistíme až v neděli. Greena bude možná potřeba zdvojovat. Zdroje by mohli Bills odčerpat z krytí běhové hry Bengals, protože ta zatím nevyniká žádnou explozívní silou.

2) O-line Bengals si zatím počíná malátně. Směrem kupředu při ražení tunelů pro běhovou hru, ale také při krytí svého quarterbacka. V běhové hře jsou Bengals až na 23. místě v lize a Dalton se dostal pod tlak už ve 48 hrách. 14x už skončil na zemi. S billským passrushem není radno si zahrávat. Dalton bude muset dávat míč z ruky hodně brzy, jinak ho Buffalo roznese na kopytech.

3) Běhová hra Bills se konečně musí ukázat v pravém světle. Zatím se jí nedařilo a LeSean McCoy dokonce ještě nemá ani žádný TD. Nyní přichází ta pravá chvíle. Do sestavy se vrátí Glenn, levá strana získá na dynamice směrem vpřed. Jsem si jistý, že Bills přidají na konto získaných yardů nejméně 150 po horizontále, ale dokáží yardy promněnit na body? Rick Dennison musí připravit horký koktejl pro Bengals. Běhová hra strádá také z toho důvodu, že není pestrá. Pokud nastoupí FB Mike Tolbert, jediná cesta pro něj vždy vede středem soupeřovy defenzívy. Fingovaná hra, bootleg, kompozitní rozehra, to vše by pomohlo ke zmatení běhové obrany Bengals, která bude na vše, co dosud Bills ukázali ve čtyřech předchozích zápasech na hřišti, prvotřídně připravena.

4) Taylor. Klíčem k úspěchu je v první řadě výkon quarterbacka Bills - Tyrod Taylora. Bengals budou tlačit, jakmile se ale zalekne, přestane sledovat hru a oči spustí na boj zuřící na lajně, vše bude zhaceno. Taylor musí věřit O-line, pokud se rozhodne čas strávit v dlouhé kapse. Při play-action nemůže očekávat, že mu O-line pomůže, to pouze hrozí ofenzívním držením nebo dokonce chycením na mřížku, O-line není schopna bránit polovinu hřiště. Akce musí být dobře provedena, k dispozici by měli být vysocí receiveři = nejlépe už osvědčená akce s 2-3 tight endy.

5) Trenéři: Sean McDermott mě naštval, když krátké yardy v red-zóně řešil FG. Jdeme do rizika ne? All guns blazing, ne? Rick Dennison musí být podnikavý. Hlavně běhová hra mě rozčiluje. Já vím, že z gauče se mi všechno jeví snadné, ale když přichází Tolbert po odchodu McCoye na druhý snap série, všichni víme, že bude následovat běh Tolberta středem. Ví to i soupeři a i když je Tolbert takový betonový kvádr na pochodu, zastaví ho už na LoS. Obecně - pomůže, pokud se vyhneme zbytečným penaltám.

6) Go Bills! Chlapci, zabojujte!

Zdravotní stav týmu

Nenastoupí

TE Tyler Eifert - záda
HB Ryan Hewitt - koleno
WR John Ross - koleno
S Derron Smith - kotník

S otazníkem

LB Jordan Evans - podkolenní šlacha

Poslední zápasy Bengals:

Bengals zatím ve 3 utkáních prohráli, ale vesměs odehráli vyrovnané bitvy, opravdu jim nevyšlo jen první utkání proti diviznímu soupeři Baltimore Ravens.

vs Ravens
L 20-0
vs Texans
L 13-9
@ Packers
L 27-24
@ Browns
W 31-7

Favoritem jsou na ESPN Bengals 55 %, Bills 44,6 %, remíza 0,4 %
Bills věří: Bowen, Golic, Kerneyová, Kimesová, Riddick, Seifert, Wickersham, Wingo
Bengals věří: Clay, Graziano
Hlasováním fanoušci věří více ve výhru Bills.
Na CBS se odborníci také neshodli
Bills věří: LaCanfora, Brinson, Dubin a Wilson
Bengals věří: Prisco, Breeche, Eisenberg a Richard
Hlasování fanoušků:  Bills 61 %, Bengals 39 %
Elliot Harrison z NFL.com tipuje, že vyhrají Bills. Výsledek Bills 16, Bengals 14